Home

Nieuws

EU sluit regionale handelsdeal Afrika

De EU heeft een handelsdeal gesloten met 6 landen in zuidelijk Afrika. De EU schaft alle importtarieven af op landbouwproducten uit Botswana, Lesotho, Mozambique, Namibië en Swaziland en bijna alle producten uit Zuid-Afrika.

Naar verwachting zullen met name producenten van suiker, bio-ethanol en wijn uit deze landen van de deal kunnen profiteren.

Volgens de deal mag een quotum van 150.000 ton suiker uit de landen voor het eerst heffingsvrij naar de EU worden geëxporteerd. De Afrikaanse landen erkennen volgens de deal meer dan 250 beschermde herkomstbenamingen uit de EU, zoals Parmaham en Hollandse geitenkaas. Andersom neemt de EU de bescherming van 100 beschermde herkomstbenamingen uit de Afrikaanse landen over.

Of registreer je om te kunnen reageren.