Home

Nieuws 1 reactie

Duitsland treft voorbereidingen Brexit

Duitsland is achter de schermen bezig met voorbereidingen voor een mogelijke afsplitsing van het Verenigd Koninkrijk van de Europese Unie.

Het Duitse ministerie van Financiën zet zich schrap voor verschillende scenario's bij het Britse referendum op 23 juni en de mogelijke gevolgen daarvan, zei topambtenaar Jens Spahn in een interview.

Volgens Spahn betekent een Brexit in ieder geval dat de Britten handelsverdragen zouden moeten afsluiten met andere Europese landen. De voorwaarden daarvan zouden minder gunstig zijn voor het Verenigd Koninkrijk dan ze nu binnen de EU hebben. "Het moet wel verschil maken of je deel van de familie uitmaakt of gewoon een buurman bent."

De grootste Britse krant, The Sun, sprak zich dinsdag uit voor een Brexit. In de laatste opiniepeiling wil 47% van de Britten uit de EU stappen, terwijl 40% wil blijven.

Eén reactie

  • 1034942

    De fluctuatie van de Britse munt heeft een groter effect op de internationale handel dan een Brexit .Het voordeel van het laatste is dat de Britten verlost zijn van de blijvende geldstroom van Noord naar Zuid en van de knellende regelgeving die concurrentievervalsend werkt

Of registreer je om te kunnen reageren.