Home

Nieuws 1 reactie

China vraagt meer varkens- en pluimveevlees

De vraag vanuit China naar dierlijk eiwit in de vorm van varkens- en pluimveevlees blijft enorm groot. De eerste drie maanden van dit jaar is er door China 90% meer varkensvlees geïmporteerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, dat blijkt uit cijfers van de Chinese douane.

De top vijf van exporterende landen naar China zijn Duitsland met 70,8 miljoen kilogram varkensvlees in de eerste drie maanden van 2016, gevolgd door Spanje met 49,6 miljoen kilo, Amerika met 35,9 miljoen kilo, Canada met 28,3 miljoen kilogram en Frankrijk met 17,6 miljoen kilogram. Alle landen kenden een enorme groei in de exportcijfers. Vooral Canada profiteerde het meeste, met een groei van 219% in het eerste kwartaal dit jaar ten opzichte van vorig jaar. De Europese Unie exporteerde het eerste kwartaal 390 miljoen kilogram varkensvlees naar China, een groei van 77,4% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015.

Export pluimveevlees

Ook voor de export van pluimveevlees naar China zijn de vooruitzichten voorspoedig. Nadat de import van grootouderdieren vorig jaar vanuit de Verenigde Staten en Frankrijk werd geblokkeerd na de uitbraken van vogelgriep, is er een tekort aan pluimveevlees ontstaan. Landen die nog wel kippen mochten leveren aan China, zoals Nieuw Zeeland konden niet aan de vraag van China voldoen.

De vraag vanuit China is een welkome aanvulling voor de Europese afzet voor varkensvlees. Daarnaast verwacht de Europese commissie in het vierde kwartaal van 2016 een daling van de varkensvleesproductie van 2,4%.

Eén reactie

  • WGeverink

    Kopen de Russen hun varkensvlees in China soms?

Of registreer je om te kunnen reageren.