Home

Nieuws

Brazilië kan meer vlees naar EU exporteren

Door een besluit in Brussel kan Brazilië nu meer vlees uitvoeren naar de Europese Unie. Dat heeft het Braziliaanse landbouwministerie bekendgemaakt.

Het Braziliaanse ministerie van landbouw (Mapa) heeft bekendgemaakt dat de Europese Unie (EU) 14 deelstaten heeft toegevoegd aan de lijst van locaties die verwerkt vlees mogen exporteren naar de EU-landen. De volgende deelstaten waren al goedgekeurd: São Paulo, Minas Gerais, Goiás, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Rio Grande do Sul, Paraná, Santa Catarina en Espírito Santo. Daaraan zijn nu toegevoegd: Distrito Federal, Acre, Rondônia, Pará, Tocantins, Maranhão, Piauí, Bahia, Ceará, Rio Grande do Norte, Paraíba, Pernambuco, Alagoas e Sergipe.

Verwerkt vlees naar de EU

Veehouderijen in deze regio´s mogen nu vers vlees verkopen aan de 77 Braziliaanse industrieën die goedgekeurd zijn om verwerkt vlees naar de EU te mogen exporteren. Volgens het secretariaat voor de internationale agribusiness van Mapa is het een besluit van de EU om twee redenen belangrijk. Ten eerste geeft het aan dat Brazilië voldoet aan de regels van de internationale organisatie voor diergezondheid (OIE) voor het in het verkeer brengen van dierlijke producten.Ten tweede wordt het aantal Braziliaanse leveranciers van vlees aan de verwerkende en exporterende industrie flink uitgebreid. Volgens Mapa exporteerde Brazilië vorig jaar 104.400 ton verwerkt vlees met een waarde van €570 miljoen.

Volgens het Braziliaanse landbouwministerie exporteerde Brazilië vorig jaar 104.400 ton verwerkt vlees met een waarde van €570 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.