Home

Nieuws

Brabant in 2018 EU-regio voor gastronomie

Noord-Brabant is in 2018 een jaar lang de Europese regio van de gastronomie. Dat maakte Phil Hogan, Eurocommissaris van Landbouw en Plattelandsontwikkeling maandag bekend in het Deense Aarhus.

Volgens Brabant draagt de prijs bij aan de initiatieven voor versnelde verduurzaming en innovatie in de landbouw en voeding in de regio.

De Brabantse provinciebestuurder Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling) nam de prijs in ontvangst. Spierings: "Ik zie dit als een belangrijke stap voor Noord-Brabant om tot de meest innovatieve, duurzame en slimme agrofood-regio's van Europa te behoren". Als Europese Regio van de Gastronomie ontwikkelt de provincie in samenwerking met AgriFood Capital voor 2018 een bruisend programma met festiviteiten voor zowel het brede publiek – inwoners en bezoekers van Brabant - als het bedrijfsleven.

Brabantse waarden

In het programma van 2018 staan de Brabantse voedselwaarden centraal. Volgens Brabant betekent dat de hoogwaardige kwaliteit van de agrofood-keten (van productie, verwerking en distributie tot consumptie), voedselcultuur en gastvrijheid. Brabant wil onderscheidend zijn in kennis, innovatie en productiviteit, op het gebied van voedsel en duurzame voedselsystemen. De provincie wil uitgroeien tot wereldspeler in agrofood en gastronomie.

Ook de West-Ierse regio Galway is verkozen voor dezelfde prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.