Home

Nieuws 3 reacties

Bijna alle betalingsrechten 2015 uitbetaald

Bijna alle aanvragers hebben de betaling voor betalingsrechten 2015 ontvangen.

Op 30 juni was dat bij 99,8% van de boeren het geval, aldus overheidsdienst RVO.nl.

100 boeren nog geen geld

Bij de overige 0,2% (ruim 100 ondernemers) is de betaling nog niet afgerond. De redenen daarvoor zijn divers. Een groep heeft bijvoorbeeld, ondanks herhaaldelijke verzoeken van RVO.nl, nog steeds geen juiste betaalrekening doorgegeven. Het merendeel van de betrokken boeren is gebeld. De rest wordt donderdag gebeld. Als daarbij blijkt dat de latere betaling acute financiële problemen oplevert, wordt hen de mogelijkheid van een voorschot geboden. Van die mogelijkheid wordt tot nu toe overigens nauwelijks gebruik gemaakt. Alle nog lopende zaken worden binnen 2 weken afgehandeld.

Deadline niet gehaald

Op 30 juni moeten volgens de regels van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) alle betalingsrechten van het voorgaande jaar zijn uitbetaald.

Laatste reacties

 • boerenakkermans

  Hoe kan het dat rvo zich niet aan de datum hoeft te houden wij worden gekort als 1 dag te laat ingestuurd wordt krijgen wij nu elke dag 1 % meer uitgekeert omdat hun te laat zijn

 • puinhoop

  VERDORIE NOG AAN TOE, MARTIJN VAN DAM WIL DE INDIENINGSTERMIJN VAN 2016 GEEN MAAND LANGER(WAT MAG VAN BRUSSEL) WANT ANDERS WORD ER OOK LATER UITBETAALD. KIELHALEN ZULK VOLK!!!! ALLES WIJST OP SANERING, EN LTO SLAAPT VERDER!!!!!

 • Jan van het Zand

  Jonge boeren. Je leest er wel eens over, er is een tekort aan jonge boeren in de EU. In Nederland staan ze ook niet te dringen. Gelukkig zijn er nog wel.
  Hoe komt het, dat er zo weinig jonge mensen boer willen worden? Iedereen die een antwoord geeft, begeeft zich op het veilige pad. Zeker niet de vingers branden aan zo'n onderwerp.
  Toch moet je voor het antwoord "out of the box" denken.
  RVO presteert het om de GLB-aanvragen met een onderdeel jonge boeren subsidie uit te betalen in de maand juni 2016. Het is wel heel vreemd dat dit zo laat gebeurd bij jonge boeren......
  Of je nu wel kapitalist bent of niet: Het belastingstelsel in Nederland is de vlot winstgevende bedrijven wel heel erg wel gesteld. Vamil, FOR, vennootschapsbelasting, innovatie belastingvoordelen , zelfs belastingafspraken met andere landen komen grotendeels terecht bij de multinationals en reeds gevestigde bedrijven.
  Een jonge ondernemer/boer start een bedrijf of gaat een samenwerkingsverband aan met meestal lage winsten en geen eigen vermogen. Het belastingstelsel is daarmee gericht op schaalvergroting, c.q. bescherming van de gevestigde orde. En wakkert daarmee schaalvergroting heel hard aan.
  Ondanks jonge boeren subsidie, het kapitalistisch stelsel is een rat race voor bedrijven, ook in Nederland. En de jongere staat echt in de kou.

Of registreer je om te kunnen reageren.