Home

Nieuws

Bijna 3.300 bezwaren over betalingsrechten

Eind vorige week waren 3.268 bezwaren binnengekomen bij uitvoeringsorganisatie RVO.nl die te maken hebben met de toekenning en uitbetaling van betalingsrechten.

Daarvan hadden 164 bezwaren betrekking op de zogenoemde private overeenkomsten en gingen 672 bezwaren over de vaststelling van rechten.

Bezwaren in behandeling

Hoeveel van de bezwaren pro-forma bezwaren zijn, bijvoorbeeld voor het overdragen van rechten, is niet duidelijk volgens een woordvoerder van RVO.nl. Dat is pas duidelijk als de bezwaren definitief in behandeling zijn genomen. Dan wordt ook duidelijk bij hoeveel bezwaren sprake is van overdracht van nog te ontvangen rechten.

Duizenden bezwaren in korte tijd

Begin mei stond de teller voor het aantal ingediende bezwaren op 578, daarvan waren er 118 afgehandeld. Hoeveel er inmiddels is afgehandeld van de ingediende bezwaren is niet duidelijk.
De zogenoemde pro-forma bezwaren waarbij ook sprake was van overdracht van betalingsrechten moesten uiterlijk 15 mei binnen zijn bij RVO.nl. Eventuele ontbrekende stukken moeten voor die gevallen uiterlijk 15 juni 2016 zijn aangeleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.