Home

Nieuws 1 reactie

Bartelds voorzitter LTO Noord

Jakob Bartelds (58) is de kandidaat voor het voorzitterschap van LTO Noord. Hij wordt door het algemeen bestuur voorgedragen. Bartelds is akkerbouwer en pluimveehouder in het Drentse Tweede Exloërmond.

Bartelds bevestigt zijn kandidatuur, maar wil er verder geen toelichting op geven. Zijn benoeming wordt op 30 juni door het algemeen bestuur voorgelegd aan de ledenraad van LTO Noord.

Bartelds is een ervaren bestuurder. Hij is lid van het dagelijks bestuur van het Waterschap Hunze & Aa's, voorzitter van de Raad van Toezicht van Cosun, voorzitter van bestuur van verzekeraar Agriver en bestuurslid van Fagoed.

Jakob Bartelds voorzitter LTO Noord.<br /><em>Foto: Mark Pasveer</em>
Jakob Bartelds voorzitter LTO Noord.
Foto: Mark Pasveer

'Stabiliteit en continuïteit'

Volgens het bestuur van LTO Noord is Bartelds geknipt voor het voorzitterschap. "Door zijn ervaring binnen LTO Noord, LTO Nederland en zijn bestuurlijke netwerk is hij direct inzetbaar", aldus directeur Roland Kip en waarnemend voorzitter Annette van Velde in een bericht aan bestuurders van LTO Noord. "In het proces van versterking van LTO Noord, de bestuurlijke regiovorming en ook de modernisering binnen LTO Nederland, kan hij zorgen voor stabiliteit en continuïteit."

De benoeming van de nieuwe LTO Noord-voorzitter werd vorig jaar tijdelijk uitgesteld, in verband met een extern onderzoek naar nadere samenwerking tussen ZLTO, LLTB en LTO Noord. Besloten werd wel de vakgroepen landelijk aan te sturen, maar de regionale organisaties in stand te houden. Bartelds volgt Siem Jan Schenk op, die vorig jaar vertrok.

Eén reactie

  • ........

    ze hebben onderhand meer voorzitters als leden

Of registreer je om te kunnen reageren.