Home

Nieuws laatste update:26 mei 2016

2 nieuwe directeuren bij Dierenbescherming

De Dierenbescherming heeft in Peter Verdaasdonk en Femke-Fleur Lamkamp 2 nieuwe directeur gevonden die Frank Dales opvolgen. Dales heeft in de periode van 2007 tot april 2016 de leiding gehad van de Dierenbescherming en is nu burgemeester van Velsen.

Verdaasdonk (56) heeft ruime ervaring als directeur, eindverantwoordelijk bestuurder. Na een loopbaan bij Disneyland Parijs is hij onder meer directeur van Madurodam en van het Tropenmuseum geweest.

Lamkamp heeft als bedrijfsleider bij OLVG en als Clustermanager bij GGZ Delfland bestuurlijke ervaring opgedaan. Daarnaast is zij lid van diverse raden van toezicht.

Reorganisatie

Verdaasdonk en Lamkamp treden aan na een reorganisatie van de 'Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren', zoals de organisatie officieel heet. Een conglomeraat van 20 autonome afdelingen is onlangs opgegaan in één vereniging met een servicecentrum/regiokantoor in Den Haag en 3 regiokantoren in het land.

Met een achterban van 123.000 leden, 5.000 vrijwilligers, 28.000 collectanten en 43.000 donateurs is de Dierenbescherming de grootste organisatie in Nederland die opkomt voor de individuele belangen van alle gehouden dieren en dieren in het wild.

Of registreer je om te kunnen reageren.