Home

Nieuws 2 reacties

Van Dam verwerpt kritiek Annie Schreijer-Pierik

Staatssecretaris Martijn van Dam werpt de kritiek van zich, die Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik donderdag uitte in het Europees Parlement.

Schreijer-Pierik verweet Van Dam dat hij niet als voorzitter van de landbouwraad in het parlement was, toen daar gesproken werd over de crisis in de zuivel. "Ik vind het vandaag erg jammer dat minister Van Dam niet aanwezig is als voorzitter van de raad. Hij gaat bedrijfje openen in Nederland", zei Schreijer.

Hoogste landbouwambtenaar

Van Dam had als vervanger Hans Hoogeveen, de hoogste landbouwambtenaar naar Brussel afgevaardigd. Zelf was hij bij de opening van Dairy Campus in Leeuwarden. Dat is volgens Van Dam een belangrijk innovatief centrum met internationale allure waarin Wageningen Universiteit en Researchcentrum, LTO, FrieslandCampina, de provincie Friesland en de gemeente Leeuwarden samenwerken.

Dairy Campus is niet zomaar een bedrijfje. Onderzoekers, boeren en bedrijven werken daar aan de vernieuwing van de melkveehouderij, zegt Van Dam. "Dat is dus niet bepaald zomaar een bedrijfje", aldus de staatssecretaris.

De afspraak voor zijn aanwezigheid in Leeuwarden stond al heel lang. De agenda van het Europees Parlement was op het laatste moment aangepast en het parlement had hem ook niet persoonlijk uitgenodigd voor het debat.

'Weinig respect voor trieste situatie'

Schreijer vindt dat Van Dam met zijn afwezigheid 'weinig respect toont voor boeren en het parlement in deze ernstige trieste situatie'. De staatssecretaris laat die opmerking voor rekening van de CDA'er.

Laatste reacties

  • kleine boer

    4 daagse werk week was hij toch ....man heeft het dus al razend druk

  • Grensboerke

    Van Dam heeft van de week duidelijk gemaakt hoe hij denkt over de agrarische sector. Dat hij dan nog een agrarisch onderzoeksbedrijf opent, is meegenomen. Dat dit bedrijf belachelijk ligt en hij dit had moeten voorkomen is weer een ander verhaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.