Home

Nieuws 6 reacties

VVD wil beter beheer predatoren van weidevogels

Roofdieren die het voorzien hebben op weidevogels, moeten beter bestreden worden. Dat vindt althans de VVD. Er zijn kamervragen over gesteld.

Predatoren moeten beter bestreden worden om weidevogels te beschermen. Dat vinden Helma Lodders en Rudmer Heerema van de VVD. Ze hebben kamervragen gesteld. "Het is water naar de zee dragen als er enerzijds belastinggeld wordt ingezet om het aantal weidevogels te vergroten maar tegelijk niets gedaan wordt aan de grote oorzaak van de teruggang van het aantal weidevogels namelijk de predatoren", aldus de VVD. De kamerleden vragen staatssecretaris Van Dam (EZ) of er mogelijkheden zijn om predatie van weidevogels door vossen, buizerds, kraaien, steenmarters en hermelijnen tegen te gaan.

VVD vindt dat weidevogelbeheer alleen kans van slagen heeft als we bereid zijn om predatoren actief te beheren.

Laatste reacties

 • gerrit.lammertink1

  Kijk dat vertellen agrariërs allang en nu eindelijk weten ze het in de tweede kamer ook.

 • snufferman

  Nou maar hopen dat het door de kamer aangenomen wordt daarna nog winnen van alle natuurverenigingen die natuurlijk weer naar de rechter stappen en om de één of andere reden de zaak winnen

 • deB.


  Hier druk geweest met nesten grutto's en kievitten, tijdens mais en gras gebeuren.... 12 nesten gespaard, ik denk naderhand alles opgegeten door buizerd, kraaien, en niet te vergeten ooievaars!!

 • wg

  Te laat

 • koeboertje

  Ik vind buizerds hele mooie vogels vooral als ze hoog in de lucht cirkeltjes draaien op zoek naar een haas ,kievit of grutto ! waarom moeten die nu bestreden worden ???

 • ...............

  We gaan weer richting de verkiezingen. Zelfs de VVD denkt weer aan de mooie sector.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.