Home

Nieuws 3 reacties

Huishoudbrandstof in Franse tractoren

Franse boeren mogen in ieder geval tot het eind van deze maand huishoudbrandstof, zoals stookolie, in plaats van rode diesel gebruiken in hun tractoren.

Op die manier kunnen veel boeren het tekort aan benzine en diesel door de grote stakingen en blokkades in het land nog een beetje omzeilen. Dat heeft minister Le Foll van landbouw meegedeeld na overleg met zijn collega voor begrotingsaken Eckert. ''Er komt gezien de huidige tekorten aan brandstof een derogatie voor land- en bosbouwers waardoor ze huishoudbrandstof kunnen gebruiken in plaats van diesel voor niet-wegengebruik (GNR) bij werk in de landbouw of bosbouw.''

Acties arbeidswet

In het noorden van Frankrijk worden pompstations inmiddels wel weer bevoorraad maar in andere delen van het land staan veel pompen nog altijd leeg door de acties tegen een nieuwe arbeidswet.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Je hebt drie soorten diesel: Witte, rode traktordiesel en rode diesel voor de kachel. Op volgorde van prijs. Enkele dagen mogen we dus die goedkoopste diesel in de trekker doen maar de moderne trekkers willen geen kacheldiesel dus veel helpt het niet. Rode trekkerdiesel momenteel 63 cent incl btw per ltr.

  • pinkeltje

    Moet de Bulldog maar weer uit de schuur....

  • maxisprint

    lekker met die common-rail motoren ...

Of registreer je om te kunnen reageren.