Home

Nieuws 7 reacties

Hogan: 'Uitstel voor Gecombineerde Opgave mag'

Lidstaten mogen de uiterste inleverdatum voor de Gecombineerde Opgave opschuiven van 15 mei naar 15 juni. Dat heeft EU-landbouwcommissaris Phil Hogan vrijdag 29 april aangekondigd in een reactie op verzoeken van een aantal lidstaten.

Volgens Hogan gaat het om een uitzonderlijk tegemoetkoming die te maken heeft met de slechte economische situatie in sommige agrarische sectoren en 'beperkte problemen' die zijn ontstaan door de invoering van het nieuwe systeem van betalingsrechten in 2015. Hogan gaf tegelijkertijd aan dat lidstaten die gebruik maken van de uitsteloptie net als andere lidstaten de regels en controles moeten toepassen.

Het ministerie van Economische Zaken kon nog niet aangegeven of Nederland gebruik gaat maken van de mogelijkheid voor uitstel. Volgens RVO.nl was op 2 mei 37% van de Gecombineerde Opgaven ingediend.

LTO: betalingsrechten 2015 hoogste prioriteit

LTO Nederland is aan het inventariseren welke problemen er zijn met de vaststelling van betalingsrechten in Nederland. Volgens Klaas Johan Osinga, medewerker internationale zaken van LTO Nederland, is een snelle uitbetaling van de betalingsrechten 2015 nu prioriteit nummer 1. LTO ziet liever een andere route dan een algeheel uitstel. Het risico daarvan is dat de uitbetaling dan ook later van start gaat.

Lees alles over de Gecombineerde Opgave in het dossier

Laatste reacties

 • Piet Piraat

  Is dat uitstel dan nodig? Je kunt de opgave nu al een maand doen.

 • Barneveldsei

  Ik kan mij dat wel voorstellen, bij het invullen kwam de vraag of ik een jaar omzet van meer dan 50 miljoen heb.

  Wat moet ik daar van denken, dat je als agrariër ook aan de graai cultuur mee doe, zoals de directeuren van banken en verzekeraars en energie bedrijven?

 • aardappelboer

  Er zijn nogal wat dingen aan de hand, Piet piraat. Heb zelf net bericht van vaststelling toeslagrechten maar nog geen betaling gehad. De oppervlakten van de percelen 2015 kloppen niet dus krijg ik minder betaalrechten waarbij je weer bezwaar moet maken, idem bij afwijzing private overeenkomst, ook bezwaar gemaakt, duurt alleen 3 maand voordat je bericht van afhandeling hebt. Hoe moet ik nu iets invullen voor 2016 als de helft van vorig jaar weg is of niet klopt!!

 • maiskolf

  Als de Betalingsrechten zijn vastgesteld waarom wordt er dan niet uitbetaald.? Heeft toch niks met bezwaar te maken. Het totaal bedrag blijft hetzelfde. Ongeacht het aantal hectare.

 • Zandboertje

  Invullen voor 2016 kan toch al 5 weken prima. Betaalrechten voldoende of niet, daar zal de aanvraag 2016 niet van veranderen. Je gewas hoeft er ook niet in te zitten om er iets voor aan te vragen. En anders verander je de gewascode 15 mei, dan zul je toch wel eens weten wat het gaat worden. Afronding van 2015 heeft niets te maken met indienen 2016. Uitstel van indienen vervroegt betaling vast niet.

 • koster

  ik ben het eens met aardappelboer

 • g.g

  voor een boer met weinig grond of geen veranderingen me voorgaande jaren kan ik me voorstellen dat je het snel kunt indienen.
  met veel grondwijzigingen en ruilingen wordt het opeens een stuk ingewikkelder en klopt het verhaal van Aardappelboer.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.