Home

Nieuws 36 reacties

Dierenactivisten hebben illegaal gefilmd in stallen

Dierenactivisten hebben 28 mei ingebroken in drie stallen en (illegaal) dieren gefilmd om 'wantoestanden' online te tonen.

Dit is een aangepaste versie van het eerder verschenen artikel, waarin de actie werd aangekondigd. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een varkensstal en twee pluimveestallen, zo is te zien op de Facebookpagina van actiegroep 269life The Netherlands. Er zijn korte video's geplaatst op de pagina.

Boeren hadden reden om hun stallen extra in de gaten houden. Dieractivisten gingen namelijk met camera's in stallen filmen om iedereen de kans te bieden de - in hun ogen 'verschrikkelijke toestanden' in stallen - te bekijken. De actie vond plaats onder de naam Closed Door Live Exposure. Er zou een livestream op Facebook komen, dat zei een van de oprichters van de actiegroep, Remko Ehrhardt. Dit is niet gelukt, maar op de Facebookpagina is aangekondigd dat een livestream-optie wordt toegevoegd aan de aankomende website.

Op verschillende locaties ingebroken

De activisten willen hiermee de in hun ogen bijzonder slechte omstandigheden voor de dieren in de Nederlandse veehouderij aan de kaak stellen. De groep heeft op verschillende locaties in stallen ingebroken om de situatie via Facebook te tonen. Het enige risico aan dit soort acties is volgens Ehrhardt dat boeren ontdekken dat het hun stal is die in beeld komt.

'Gelukkig waren we net op tijd weg toen boer ons bijna ontdekte'

In 2013 heeft de groep al eens een soortgelijke actie gehouden. Ehrhardt: "Gelukkig waren we net op tijd weg, toen een boer ons dreigde te ontdekken."

Laatste reacties

 • flyinghollander

  Jachtgeweer klaar leggen en de honden klaarr zetten zal ik zo zeggen. Hoop dat de politie dit serieus gaat nemen. Je kan ook gewoon vragen eerst.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • zon

  Als je voorbereidingen treft voor een illegale bezigheid kon je al wel eens strafbaar zijn.
  Die Remko Ehrhardt kun je dus al oppakken.

 • vandenbrand

  dan ook in verpleeg en bejaardentehuizen filmen. overgens alle respect voor het personeel daar. neem tevens de zwervers in de steden mee op de film.

 • Klaasvaak

  Zet je stal open. Ontvang ze met koffie en koek. Wat heb je te verbergen?

  Ze zullen wel weet buitenlandse beelden zogenaamd 'live' tonen...

 • reicodoppenberg1

  Niks beters te doen, dierenactivisten? Wordt mantelzorger, daar is dringend behoefte aan, of zeg je buren gewoon eens gedag

 • melkveehouder .

  Ze mogen bij mij alles bekijken en filmen.....nádat ze zich netjes hebben aangemeld. Wat er gebeurt als ik ze in de stal aantref zonder aanmelding kan ik moeilijk voorspellen maar ik denk niet dat ik nog in gesprek ga........

 • Fredrika

  Tjonge, blij dat ik boer ben en niet zo'n boef van actiegroep 269life The Netherlands en alle andere dierenactivisten organisaties. Om je dood te schamen!

 • dierverzorger

  Ook alles wat gefilmd wordt, ook eerlijk uitzenden. Dan is het snel voorbij
  met deze activisten, want dan kan iedereen zien dat alles wel in orde is.
  Kom gerust bij ons, maar dan wel overdag graag.

 • wienbemelmans

  Het schorem heeft niks meer omhanden,daarom zulke actie,s
  hopelijk komen we bij ze uit als ze ingebroken hebben lijkt me
  echt leuk.

 • DJ-D

  Had van het winter even het hek over geklommen van de oostvaardersplassen. Waarom willen jullie dat niet aan de kaak stellen? Bewust dieren niet verzorgen en laten verhongeren in Nederland en jullie vinden dat goed?

 • jaap69

  zal de hond in stal zetten zonder zijn brokjes, als ze komen heeft ie tenminste honger

 • mts van oosten

  allemaal folkert van der g figuren,die deed dat vroeger ook .direct oppakken en achter de tralies er mme.

 • jehanvankroaks

  Mijn vader zou zeggen, op elke boerenhof een Kalashnikov.
  dan ist gedonder zo afgelopen........

  Ik heb absoluut niets te verbergen, ik hou van mijn dieren, ik weet dat wanneer ik goed voor mijn dieren ben, mijn dieren goed voor mij zijn........ zo werkt dat.

  Vandaag de NVWA controle gehad ( ook in de stal)
  vlgd week IKB controle wordt wederom ook in de stal gekeken en de hele heisa gecontroleerd....
  Onlangs onaangekondigde controle gehad van de provincie, inzake qua vergunningen ed wilden ook graag alles bekijken in de stal.
  heb ik geen probleem mee, mits iedereen zich maar grondig doucht met zeep en bedrijfskleding aan trekt, dit allemaal om het risico op ziekte's insleep uit te sluiten dan wel te minimaliseren.

  Ik heb niet de illusie dat dit gajes hier zich ook maar iets van zal aantrekken.

  Ineens vindt mijn vaders uitspraak niet meer zo gek ........

 • vd m.

  De pot verwijt de ketel. Begin dan maar met filmen in de Oostvaardersplassen!!!

 • MHeinsius

  Sorry hoor maar inbreken om te filmen gaat echt te ver!!! Je kunt ook gewoon aanbellen en het vragen, de meeste boeren hebben niks te verbergen!!!

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • koeboertje

  Ik heb niets te verbergen als men het netjes aankondigd zijn ze welkom , maar stiekem, snachts , ongevraagd, is gewoon laf ,en ben je crimineel.

 • vandenbrand

  zeker eerst zijn poot uitrekken van dat kuiken en dan filmen???

 • farmerbn

  Deze lieden filmen alleen dierenleed en plakken alles wat ze hebben aan elkaar. Ook beelden uit het buitenland of van tientallen jaren geleden gebruiken ze en zetten ze op internet. Als ik ze tegenkom in één van mijn stallen dan sluit ik ze een paar dagen op. Gewoon het risico van een inbreker als hij niet meer uit een binnengeslopen stal kan.

 • Pieter en Pieter

  Wat een vracht domme reacties. Niveau "dom geboren en nooit wat bijgeleerd". Knuppels, Kalashnikofs, "in elkaar slaan". Het is heel simpel boertjes; als je de zaak goed onder controle hebt dan heb je niks te verbergen. Hoef je ook niet op de NVWA te mopperen. Dan kan je hooguit nog aangifte doen wegens inbraak.

 • agratax(1)

  Gaat het de activisten om de "Misstanden" of houden ze van Zware Pieten en Discrimineren van hardwerkende boeren? Ik vraas dat zij niets naders willen dan legaal en illegaal de minderheid in onze bevolking zwart maken. Het is voo mij een raadsel dat deze Huisvredebreuk plegende gasten ongestoord hun gang kunnen / mogen gaan of is dit het gevolg van de ver doorgevoerde democratie met al haar inspraak en actie mogelijkheden? Als dat zo is dan voel ik meer voor een verlichte dispoot in het Torentje.

 • Bennie Stevelink

  Ben het met @Pieter en Pieter eens: als je de zaak op orde hebt heb je niets te verbergen en lach je de dieractivistische idioten gewoon uit.

  Het mooiste zou zijn dat je ze ongezien betrapt en zelf kunt filmen hoe ze aan het zoeken zijn naar beelden van hun gading maar niets kunnen vinden. Dat plaats je vervolgens op internet.

 • kleine boer

  bennie op het filmpje al te zien hoe de zeugen schrikken dat is al iets wat een doodligger kan veroorzaken.... ook zo bij kippen int hok is al enorm gevaarlijk lijkt me ivm schrikken maar daar hoor ik niemand over

 • Barneveldsei

  Filmen in een donkere stal, 100% kans dat de dieren in paniek raken met de dood tot gevolg.
  Zeker bij pluimvee! !!!!

 • oeleboele

  Inderdaad Barneveldsei en en kleine boer. Alleen is het probleem dat 80% van de nederlanders hen geloofd , want ze weten tegenwoordig niks meer van het boerenleven af en vinden alles zielig. Wanner de zeug vrij rondloopt tussen zijn biggen is de kans groot dat ie ze opeet, of er op gaat liggen, maar ja, dat weten alleen de boeren/plattelanders.............

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Maas1

  Ik wacht altijd nog op de dag dat zulke activistische types bij mij het bedrijf betreden......

 • info36

  Wat een domme reacties die dit gedogen.
  De omgekeerde wereld.

 • Bennie Stevelink

  Niet gedogen @info36, maar op een slimme manier reageren.

 • info36

  Dat is niet slim, wij moeten ons eigen aan de wet houden, dus de rest van Nederland ook!

 • fietskip

  Heb het filmpje van de kippen gezien, en vind het toch wel komisch dat ze van gigantische megastallen praten en er dan maar 1 kip uitzoeken om te filmen. Hoe zou het zijn als ik met een camera door de stad zou lopen om te filmen?

 • jehanvankroaks

  @ Pietertje en Pietertje als je commentaar wil geven op mijn reactie ( dat mag uiteraard) neem dan wel eerst de moeite om het goed te lezen.

  NVWA IKB PROVINCIE etc.. heb ik geen probleem mee,
  (want ik heb niks te verbergen)mits iedereen zich maar grondig doucht met zeep en bedrijfskleding aan trekt, dit allemaal om het risico op ziekte insleep uit te sluiten dan wel te minimaliseren.

  Ik heb niet de illusie dat dit gajes hier zich ook maar iets van zal aantrekken.


 • alco1

  Bij een boer die niets te verbergen heeft is er altijd nog wel iets te filmen waarbij de boer in het discrediet gebracht kan worden.
  Dus gerechtelijk aanpakken op huisvredebreuk.
  Het is dezelfde discussie als met de boekhoudcijfers over sterfte cijfers e.d.
  Er is altijd iets negatiefs te vinden.

 • DJ-D

  <>

  Die actie was gewoon de aandacht afleiden van dit.

  Ze zoeken verdulle ook nog deskundigen hoe het anders kan. Verrekte idioten

 • crisismanager

  voor degene zoals pieter en pieter die zo reageren.als je de zaak op orde hebt mogen ze snachts binnendringen bij een boer.is dit normaal ? dus als jij je living hebt opgeruimd mogen ze bij jou snachts binnenbreken.een boer heeft zich snachts toch niet te verantwoorden naar de burger toe.kom overdag kijken als je vragen hebt.maarja deze groeperingen moeten het zo wel doen want de dialoog winnen ze nooit,zijn ze ook niet slim genoeg voor.filmpjes achter elkaar plakken verder zijn ze niet geraakt in de studies

 • De Waard

  De omgevingsdienst loopt hier ook op mn bedrijf een milieucontrole te doen terwijl de hele buurt achter in de polder druk is met de grasoogst, ikzelf dus ook..........
  Wat een land leven we toch in mensen, en zwarte piet eist alle aandacht alweer op.........

Laad alle reacties (32)

Of registreer je om te kunnen reageren.