Home

Nieuws 4 reacties

Daders stiekem filmen nog niet bekend

Het is nog niet bekend wie afgelopen weekend namens dierenactivistenorganisatie 269 Life gefilmd hebben op 3 veehouderijen in Nederland.

Dat schrijft minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie in een brief aan de Tweede Kamer. Er is nog niemand aangehouden. Mochten er mensen aangehouden worden voor het stiekem filmen in stallen, dan zal in deze specifieke gevallen moeten worden gekeken of er ook strafbare feiten zijn gepleegd en zo ja welke, laat de minister weten.

Vorige week kondigde de organisatie 269 Life Netherlands aan om in veehouderijen in te breken en de dieren te filmen om de beelden op internet te plaatsen. Dit is ook gebeurd op 3 bedrijven.

Ontoelaatbaar

"Deze signalen zijn zorgelijk. Iedere vorm van bedreiging, intimidatie, inbraak, vernieling, diefstal of andere wetsovertreding is ontoelaatbaar", schrijft Van der Steur in een brief aan de Tweede Kamer. De situatie is afgelopen weekend nauwgezet gevolgd en de politie is het hele weekend alert geweest.

"Op 26 mei zijn alle eenheden door de landelijke eenheid van de Nationale Politie via het Real Time Intelligence Centre (RTIC) gewaarschuwd voor de aangekondigde acties. In het kader van alertheid bij de veehouders is contact geweest met de brancheverenigingen", aldus Van der Steur.

269 Life Netherlands eerder ook actief

269 Life Netherlands was tussen 2013 en 2015 ook actief in Nederland. Ook toen werd ingebroken op boerderijen en gefilmd. Ook werden dieren door actievoerders meegenomen en losgelaten. De 269 Life-beweging is begonnen in Israël, waar het lot van 'kalf 269' op een melkveebedrijf symbool is komen te staan voor dierenleed in de wereld.

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  De geschiedenis herhaalt zich: in het Oude Testament lezen wij hoe het volk van Israël zich liet verleiden tot aanbidding van het gouden kalf toen Mozes op de berg was.

 • DJ-D

  <>

  Aandacht afleiden van dit. Daar ging het om.

  Van Dam gaat over de ovp maar links wil hier geen mening over hebben.

 • boerke brabant

  1450 dieren afgeschoten omdat ze aan het verhongeren waren ! 1450 !!!! Waarom staat dierenminnend links nederland niet op de achterpoten ? Lekker makkelijk om stiekem een stal binnen te sluipen, en net zo lang te zoeken tot er een dier is gevonden wat er niet helemaal goed bij ligt. Ga naar de OVP , daar struikel je over de dode verhongerde dieren !

 • wienbemelmans

  het beste was als je er bij uitkwam.

Of registreer je om te kunnen reageren.