Home

Nieuws 12 reacties

Actie dierenactivisten in stallen lijkt dag uitgesteld

Het illegaal filmen door dierenactivisten in stallen bij boeren lijkt een dag uitgesteld te zijn.

Vrijdag rond de middag was van de aangekondigde actie om in de nacht van donderdag op vrijdag illegaal te gaan filmen in stallen en daar meteen een livestream op Facebook van te plaatsen, nog niets te zien. De Facebook-pagina van de actiegroep '269life The Netherlands' die dit gisteren aankondigde laat tot nu toe geen enkel beeld zien.

Animal Anonymous

De reden waarom er niets te zien is niet onduidelijk. 'Animal Anonymous', waarvan niet duidelijk is wat hun band met '269life The Netherlands', meldt dat de actie een dag is uitgesteld. 'We beginnen de live blootstelling ongeveer 00:00 uur vanavond. Dus dat is vrijdag/zaterdag' meldt Animal Anonymous vrijdagmorgen.

'Dierenholocaust'

Het lijkt er overigens op dat het uitstel te maken heeft met alle publiciteit die de aankondiging van de actie heeft veroorzaakt. Ze komen met een 'officiële waarschuwing'. Vrijdagmiddag liet 269life The Netherlands weten dat hun aankondiging van de actie alle veehouders  in hoogste staat van paraatheid heeft gebracht. Maar dat ze zich niet zullen afschrikken. 'Zo lang de dierenholocaust doorgaat zullen we niet stoppen met te vechten voor diegenen zonder stem. We groeien in aantallen en zijn overal. Verwacht ons', aldus 269life The Netherlands.
Hieronder een afbeelding van 'waarschuwing' op Facebook.

Kamerleden sturen brandbrief

Overigens heeft de actiegroep 269life The Netherlands het uitgebreide artikel waarin Remko Ehrhardt de actie aankondigt en uitlegt hoe een en ander tot stand komt van hun Facebook-pagina verwijderd.
Naar aanleiding van de aangekondigde actie hebben Tweede Kamerleden een brandbrief naar het Ministerie van Veiligheid en Justitie gestuurd waarin ze hun ongerustheid over de geplande acties uitspreken. Volgens initiatiefnemer Madeleine van Toorenburg (CDA) is hier sprake van een strafbaar feit. Het gaat om voorbereidingshandelingen van inbraak op een voor de nachtrust bestemde tijd, in een woning of op een besloten erf waarop een woning staat, aldus de politica. Dat de ongerustheid breed gedragen wordt blijkt uit het feit dat meer partijen de brief ondertekend hebben. Volgens het CDA door de VVD, PvdA, CU, SGP, PVV, D66 en zelfs de Partij de Dieren.

'Wees alert'
Naar aanleiding van de geplande acties roepen NVV en LTO Varkenshouderij hun leden vooral heel alert en waakzaam te zijn op mogelijk ongewenst bezoek op hun erf. Ze raden boeren aan hun stallen goed af te sluiten en waar mogelijk stallen extra te beveiligen. Daarnaast adviseren ze boeren, die camera's op hun erf hebben, deze vooral te controleren of ze goed functioneren om beeldmateriaal te kunnen vastleggen van ongewenst bezoek.

Laatste reacties

 • Tomtomtom

  Hoop dat er flink wat boeren een jachtakte hebben of op honkbal hebben gezeten.

 • ...............

  De actie zal wel niet zijn uitgesteld omdat ze vandaag moesten werken.

 • henver1

  Geen jachtakte maar ze komen niet meer levend uit mijn stal !!!!

 • gradje1966@

  Dat volk werkt niet beroeps werkeloze anders hebben ze geen tijd om s nachts te rotzooien

 • WEEGHEL

  Heb de putten los gezet kunnen ze zo in ploffen.

 • kleine boer

  Gaan ze ook de vissen cavia s konijnen enz enz filmen bij de mensen thuis die puur voor plezier gehouden worden? Of de Oostvaardersplassen?

 • V

 • Bloemestein

  @tomtomtom,
  let op je woorden, in sommige provincies zou zo een opmerking al volstaan om je op te halen, en indien je een acte hebt deze voor jaren in te trekken.

 • Bennie Stevelink

  De actie is helemaal niet uitgesteld. Ze hebben de hele nacht rondgestruind maar gewoon niets kunnen vinden wat voor hun het uitzenden waard was. En dan komen ze met de smoes dat ze de actie niet uitgevoerd hebben. Wat een doorzichtige slappe figuren.

 • veldzicht

  Die dieractivisten beginnen nu toch wel I.S. of nazi achtige trekken te krijgen,gelijk de schuur uit knuppelen met een stel
  Willem Holleder achtige figuren. boeren zijn daarvoor te soft.

 • mstw

  Ben ze voor en maak een mooie filmpje. En laat zien hoe goed de dieren het bij Nederlandse boeren hebben. Dan kunnen ze dat publiceren als ze daar zo'n behoefte aan hebben.

 • alco1

  Wie durft ze gerechtelijk aan te pakken voor huisvrede breuk.
  HE BRUIL. Werk aan de winkel.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.