Home

Nieuws 9 reacties

Vrees voor uitstel bouw Twence

Gemeente Borne wil niet meewerken aan de bouw van mestverwerkingsinstallatie Twence in Zenderen. LTO vreest voor uitstel en de gevolgen daarvan voor een fors aantal Twentse boerenbedrijven. De provincie Overijssel heeft de vergunning al wel verleend.

De boeren in Twente zijn boos op de gemeente. Het college van B en W en de gemeenteraad willen niet meewerken aan de bouw van de mestverwerkingsinstallatie. De gemeente gaat daarmee in tegen de vergunningverlening door de provincie.

Twence moet kwart regionale overschot gaan verwerken

De mestvergister die in Zenderen moet komen, is een initiatief van LTO Noord en afvalverwerker Twence en moet op termijn 250.000 ton mest verwerken. Het gaat om een kwart van het regionale overschot. De mest wordt omgezet in herbruikbare meststoffen, 5 miljoen kuub biogas en 200.000 kuub schoon water dat geloosd kan worden in het oppervlaktewater.

Doel is dat Twence medio 2017 in bedrijf is

LTO vreest dat veehouderijen in de buurt in de problemen gaan komen als zij hun mest niet kunnen afzetten. Het is de bedoeling dat medio 2017 Twence operationeel is. In mestregio Oost is uiterlijk 2017 circa 15 miljoen kilo verwerkingscapaciteit nodig.

Laatste reacties

 • fransderondhoeven

  wat leven we in een prachtig land elkaar tegen werken

 • kalkar

  Boeren pikken toch alles, terwijl we zoveel macht zouden kunnen hebben en dus een goed inkomen. Gemeentehuis even een paar dagen dichtgooien b.v. Ook deze ambtenaren komen aan de inkomens van vele boerengezinnen die al amper het hoofd boven water kunnen houden. Je wordt tegenwoordig door iedereen in dit zielige landje tegengewerkt. Is het niet de Rabo, gemeente of een klote buurman, het is steeds weer hetzelfde liedje. Boel verkopen, uitkering aanvragen en de hele dag in de zon zitten, hier of en Zuid frankrijk is het beste. Miljoenen Nederlanders doen het ook op deze manier, en wie is nu uiteindelijk beter af?

 • Bloemestein

  Het is waarschijnlijk weer het oude liedje, ambtenaren die niet weten waar het over gaat en bij voorbaat "nee" verkopen.
  Laten zij zich eerst eens verdiepen in de materie, voor zij zich bemoeien met dingen die zij (nu) niet begrijpen.

 • melkveehouder .

  Journalistiek gezien een slecht stuk. Nergens lees is de motivatie van de gemeente.

 • kalkar

  Als het om de asielzoekers gaat is het binnen een dag geregeld. Wanneer het om eigen volk gaat kan er opeens niks. Hoogste tijd voor onze Geert, geen geld meer voor zgn. ontwikkelingsgeld, ( Is sowieso een ramp voor de plaatselijke economie, zie colum Daphe Dekkers in de telegraaf), Pensioenleeftijd weer naar 65 jaar,geen fosfaatrechten maar de normen omhoog naar een normaal niveau, zgn mestoverschot verdwijnt spontaan, helaas voor de kunstmestlobby in Brussel, enz. enz.

 • Bennie Stevelink

  Wat een domme reactie @kalkar. Het grootste deel van het ontwikkelingsgeld vloeit weer terug naar Nederland doordat het vooral investeringen zijn die door Nederlandse bedrijven geleverd worden.
  Wat betreft de pensioenleeftijd: het probleem is dat we steeds meer ouderen hebben tegenover het aantal jongeren. Daarnaast leven mensen steeds langer waardoor ze veel langer AOW ontvangen.
  Ook al zou dat beetje ontwikkelingsgeld niet naar Nederland terugvloeien dan is dat nog maar een druppel tegenover het pensioentekort.
  Je legt verbanden die er helemaal niet zijn op het niveau van Wilders.
  Daarnaast zijn ook de fosfaatrechten en de fosfaataanwendingsnorm los van elkaar staande onderwerpen die feitelijk niets met elkaar te maken hebben.

 • kalkar

  Bennie, droom maar lekker verder.

 • alco1

  Bennie. Wat betreft de AOW zit je mis. De leeftijd is omhoog geschroefd omdat men voorzag dat er te weinig werkvolk overbleef. Gezien de jongeren werkloosheid een gedrocht
  Dus heb je wel gelijk. Te weinig werkvolk werd aangevoerd door de fondsen om de leeftijd op te schroeven, dus langer te kunnen beuren en later hoeven uit te betalen, dus het zgn. mesje van twee kanten.
  De WW pot heeft weer andere directeuren.

 • zon

  Kalkar heeft wel gelijk,bij asielzoekers vragen ze niks aan zodat je ook nergens bezwaar tegen kunt maken.en tegen een onderklasse als de boeren mag je altijd tegenaan schoppen,rechtvaardig of niet.
  Gemeentes zijn slap,bij asielzoekers is het het zogenaamde maatschappelijke verantwoordelijkheid die hun zogenaamd dwingt om alle wetten opzij te zetten.
  Maar bij de andere miljoenen mensen op de wereld die het minstens zo slecht hebben kijken ze opzij.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.