Home

Nieuws 3 reacties

Onderzoek naar longkanker en veehouderij

GGD Noord-Brabant begint per direct met een verkennend onderzoek naar de relatie tussen longkanker en intensieve veehouderij.

Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) in reactie op Kamervragen van Tjeerd van Dekken en Henk Leenders (PvdA). De resultaten van het onderzoek worden eind april verwacht.
De mogelijke relatie tussen intensieve veehouderij en longkanker is niet meegenomen in het grootschalige onderzoek Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO). Bij de start van het onderzoek was hier geen aanleiding voor.

Scherp kijken naar vergunningverlening

De Kamerleden vinden dat vanuit het voorzorgsprincipe scherp moet worden gekeken naar de vergunningverlening van veebedrijven. Van Dam zegt dat daarvoor wetenschappelijke aanwijzingen van risico's moeten zijn. Die ontbreekt.

Laatste reacties

 • fietskip

  Brabant ligt tussen drie industriegebieden!!! Zou de GGD dat ook begrijpen? Of wil men dat niet weten.

 • fietskip

  Gisteren de uitzending van zembla gezien. dan weet je de oorzaak!

 • info48

  LTO, ZLTO en alle Boeren organisaties moeten zelf een onderzoek initiëren onder de veehouders zelf!!....... of blijven we rustig in de hoek zitten totdat die chirurg een onderzoek zo weet te interpreteren dat hij gelijk heeft en het grote publiek weer opgezadeld wordt met de zoveelste onwaarheid?
  Het wordt tijd dat de hele Agrarische sector gaat beseffen dat al die waanideeën bij het grote publiek leiden( en politiek) tot al die beperkingen!!!!
  Dat moeten wij onszelf, de HELE Agrarische sector, aanrekenen.....wij vertellen niet ( iedere dag) het echte verhaal! geen enkele halve waarheid van de Pvd D, milieu clubs, z.g.n. "dieren organisaties, enz, wordt publiekelijk gecorrigeerd of aan de orde gesteld.....dan kan de burger niet beter weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.