Home

Nieuws

Maat voorzitter vissersorganisatie

Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland wordt voorzitter van Nedvis, een nieuwe organisatie voor kust- en binnenvissers.

Tot 1 oktober besteedt de boerenvoorman een halve dag per week aan de functie. Daarna, wanneer hij is teruggetreden als voorzitter bij LTO Nederland, zal de functie meer tijd vergen.

Volgens Maat sluit Nedvis goed aan bij zijn vele jaren in de belangenbehartiging van boeren en tuinders. "Het zijn vaak kleine en middelgrote familiebedrijven die worstelen met hun positie in de keten en zoeken naar andere verdienmodellen, met nadruk op ambachtelijk gemaakte, hoogkwalitatieve vis." Maat verwacht dat Nedvis binnenkort van start zal gaan met circa 250 leden.

'Werkzaamheden zijn goed te combineren'

De nieuwe functie is volgens Maat goed te combineren met zijn huidige werkzaamheden. "Er moet tot 1 oktober nog veel werk worden verzet en hiervoor ben ik meer dan beschikbaar. Doordat ik geen voorzitter meer ben van de Europese boerenkoepel Copa, ontstond genoeg ruimte om met Nedvis aan de slag te gaan."

Of registreer je om te kunnen reageren.