Home

Nieuws

Koeien in stadspark en andere nieuwsfoto's

Klein en groot nieuws in beeld: koe te water, trekker over de kop en droogte in grote delen van de wereld.

Foto

 • Kenia - Massai herders lopen met hun vee over de snelweg van het vliegveld naar de hoofdstad Nairobi. De droogte drijft hen naar de grote stad, waar misschien wat voer of wat gras te vinden is. Voor het eerst in tientallen jaren graast in Nairobi vee in stadsparken en op speelterreinen.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Kenia - Massai herders lopen met hun vee over de snelweg van het vliegveld naar de hoofdstad Nairobi. De droogte drijft hen naar de grote stad, waar misschien wat voer of wat gras te vinden is. Voor het eerst in tientallen jaren graast in Nairobi vee in stadsparken en op speelterreinen.

  Foto: ANP

 • Venezuela - Rundvee loopt over de kurkdroge bodem van wat normaliter een moeras is in Venezuela. Het Zuid-Amerikaanse land kampt met uitzonderlijke droogte, die niet alleen de landbouw raakt maar ook de stroomvoorziening. Stuwmeren zijn leeg.</p>
<p><em>Foto: Reuters</em>

  Venezuela - Rundvee loopt over de kurkdroge bodem van wat normaliter een moeras is in Venezuela. Het Zuid-Amerikaanse land kampt met uitzonderlijke droogte, die niet alleen de landbouw raakt maar ook de stroomvoorziening. Stuwmeren zijn leeg.

  Foto: Reuters

 • India - Delen van India ontkomen ook niet aan droogteproblemen. Hier de situatie in Madhya Pradesh, waar net als in meer dan 40 andere districten droogte heerst.</p>
<p><em>Foto: ANP/EPA</em>

  India - Delen van India ontkomen ook niet aan droogteproblemen. Hier de situatie in Madhya Pradesh, waar net als in meer dan 40 andere districten droogte heerst.

  Foto: ANP/EPA

 • Thailand - Een man loopt over de uitgedroogde bodem van een moeras. De droogte raakt de Thaise rijstproductie. Normaliter is het land een van de grootste rijstexporteurs ter wereld.</p>
<p><em>Foto: Reuters</em>

  Thailand - Een man loopt over de uitgedroogde bodem van een moeras. De droogte raakt de Thaise rijstproductie. Normaliter is het land een van de grootste rijstexporteurs ter wereld.

  Foto: Reuters

 • Goes - Landbouwmechanisatiebedrijf Gebr. Weststrate in Goes is zondagochtend 10 april in vlammen opgegaan. De brandweer heeft het gebouw gecontroleerd laten uitbranden. Er zijn geen gewonden gevallen. Weststrate is dealer van New Holland en importeur van Delvano. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen. Er is nu tijdelijk onderdak gevonden bij Koninklijke maatschap Wilhelminapolder.</p>
<p><em>Foto: AS Media</em>

  Goes - Landbouwmechanisatiebedrijf Gebr. Weststrate in Goes is zondagochtend 10 april in vlammen opgegaan. De brandweer heeft het gebouw gecontroleerd laten uitbranden. Er zijn geen gewonden gevallen. Weststrate is dealer van New Holland en importeur van Delvano. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen. Er is nu tijdelijk onderdak gevonden bij Koninklijke maatschap Wilhelminapolder.

  Foto: AS Media

 • Goehren-Lebbin (D.) - Duitse boeren in protest tegen de lage melkprijs, afgelopen week bij een ministersontmoetingi Goehren-Lebbin.</p>
<p><em>Foto: ANP/EPA</em>

  Goehren-Lebbin (D.) - Duitse boeren in protest tegen de lage melkprijs, afgelopen week bij een ministersontmoetingi Goehren-Lebbin.

  Foto: ANP/EPA

 • Scheemda - De afzet van mest loopt achter, veehouders komen maar niet van hun overtollige mest af. Dat komt deels door grote voorraden en deels door nattigheid, waardoor boeren en loonwerkers niet massaal mest kunnen uitrijden over akkerbouwgrond. Hier rijdt loonbedrijf Ras uit Bellingwolde drijfmest over een perceel wintertarwe bij Koos Naaijer in Scheemda. De omstandigheden zijn niet optimaal maar bij nog langer wachten wordt het gewas te groot.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Scheemda - De afzet van mest loopt achter, veehouders komen maar niet van hun overtollige mest af. Dat komt deels door grote voorraden en deels door nattigheid, waardoor boeren en loonwerkers niet massaal mest kunnen uitrijden over akkerbouwgrond. Hier rijdt loonbedrijf Ras uit Bellingwolde drijfmest over een perceel wintertarwe bij Koos Naaijer in Scheemda. De omstandigheden zijn niet optimaal maar bij nog langer wachten wordt het gewas te groot.

  Foto: Koos van der Spek

 • Etten-Leur - Voorjaarsdrukte brengt ook ongelukken met zich mee, al valt het met de schade hier mee.  Deze trekker verloor een wiel toen hij door Etten-Leur reed. Hoe het wiel los heeft kunnen laten, is niet bekend. Een aantal containers die op de stoep stonden, zijn door het wiel verpletterd. Niemand raakte gelukkig gewond bij het ongeval, ook de trekkerbestuurder kwam met de schrik vrij.</p>
<p><em>Foto: Ginopress</em>

  Etten-Leur - Voorjaarsdrukte brengt ook ongelukken met zich mee, al valt het met de schade hier mee.  Deze trekker verloor een wiel toen hij door Etten-Leur reed. Hoe het wiel los heeft kunnen laten, is niet bekend. Een aantal containers die op de stoep stonden, zijn door het wiel verpletterd. Niemand raakte gelukkig gewond bij het ongeval, ook de trekkerbestuurder kwam met de schrik vrij.

  Foto: Ginopress

 • Zetten - Buren en voorbijgangers schieten maandag 11 april te hulp als een jonge koe van veehouder Toon Loeffen in het Betuwse Zetten uit de Linge moet worden gehaald . Het toch al zieke dier was om onduidelijke redenen het water ingelopen en kon er door de steile oever op eigen kracht niet meer uitkomen. Omstanders schoten direct te hulp.</p>
<p><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Zetten - Buren en voorbijgangers schieten maandag 11 april te hulp als een jonge koe van veehouder Toon Loeffen in het Betuwse Zetten uit de Linge moet worden gehaald . Het toch al zieke dier was om onduidelijke redenen het water ingelopen en kon er door de steile oever op eigen kracht niet meer uitkomen. Omstanders schoten direct te hulp.

  Foto: Vidiphoto

 • Ede - Voor het eerst sinds de geboortegolf van 155 lammetjes in februari mocht de schaapskudde op de Ginkelse hei dinsdag 12 april weer de hei op. Met de aanwas is dat nu een kudde van 300 dieren. Doel van de tocht is volgens schaapherder Henk van de Brandhof om lammeren te laten wennen aan het grazen op de hei en de bijsturing door de honden. Jaarlijks trekt de schaapskudde op de Ginkelse hei tienduizenden bezoekers, mede omdat de schaapskooi naast de zeer drukke N224 (Arnhem-Ede) ligt.</p>
<p><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Ede - Voor het eerst sinds de geboortegolf van 155 lammetjes in februari mocht de schaapskudde op de Ginkelse hei dinsdag 12 april weer de hei op. Met de aanwas is dat nu een kudde van 300 dieren. Doel van de tocht is volgens schaapherder Henk van de Brandhof om lammeren te laten wennen aan het grazen op de hei en de bijsturing door de honden. Jaarlijks trekt de schaapskudde op de Ginkelse hei tienduizenden bezoekers, mede omdat de schaapskooi naast de zeer drukke N224 (Arnhem-Ede) ligt.

  Foto: Vidiphoto

 • Blijham - Voorjaarswerk in volle gang: Waalke Waalkens in Blijham is hier bezig met het spuiten van groeiregulator op zijn perceel wintertarwe. Hij heeft het gewas nagekeken op roest en septoria, maar dat was niet aan de orde.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Blijham - Voorjaarswerk in volle gang: Waalke Waalkens in Blijham is hier bezig met het spuiten van groeiregulator op zijn perceel wintertarwe. Hij heeft het gewas nagekeken op roest en septoria, maar dat was niet aan de orde.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.