Home

Nieuws 3 reacties

Almelo brengt 173 hectare boerengrond op de markt

Voormalige agrarische grond bestemd voor een 'mislukte' woonwijk komt terug in boerenhanden.

De gemeente Almelo heeft besloten de grond aan de Noordflank van de stad aan de provincie Overijssel te verkopen. Na een lange gemeenteraadsvergadering ging een ruime meerderheid van de leden akkoord met de verkoop. De agrarische grond was oorspronkelijk bedoeld voor de nieuwe woonwijk Waterrijk. Dat plan mislukte, terwijl de gemeente daar al 60 miljoen euro in had geïnvesteerd, inclusief de aankoop van de grond.

Boekwinst

De bedoeling is om de grond in de Noordflank te gebruiken voor boeren die elders moeten wijken voor uitbreiding van natuurgebieden. Het gaat in totaal om 173 hectare grond waar de provincie Overijssel 14,5 miljoen euro voor betaalt aan de gemeente Almelo. Omdat de grond nog voor ongeveer 12 miljoen euro in de boeken stond, betekent het meteen een boekwinst van ruim 2 miljoen euro voor de gemeente. Ook valt er een rentelast van 436.000 euro per jaar weg.
Andere ideeën voor de Noordflank, zoals het realiseren van een enorm zonnepanelenveld en een dorpslandgoed, haalden geen meerderheid in de raad.

Alles weten over het opgeven van grond? De Landbouwtelling snel invullen? Vragen over de Gecombineerde opgave? Direct antwoord van deskundigen op uw eigen computer krijgt u tijdens het gratis webinar 'Gecombineerde opgave' georganiseerd door Boerderij en RVO.nl. op woensdag 20 april om 11.00 uur.

Laatste reacties

 • alco1

  Er al 60 miljoen geinvesteerd hebben en dan nog zo kunnen rekenen dat er een boekwinst voor de gemeente ontstaat.

 • Farmer4life2

  Het is uiteindelijk hun eigen geld niet. Dat is makkelijk rekenen.

  Zelfde als bij ondernemen. Mensen begrijpen niet meer dat er daadwerkelijk leed is bij een familie bedrijf of eenmanszaak wanneer er teweinig opbrengst is.

 • haj146

  Paar van de bewindslieden van destijds persoonlijk kaal plukken. Dat dit kan en dan ook nog boekwinst halen ..... Onvoorstelbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.