Home

Nieuws

Van Dam wil door met beheer Engbertsdijksvenen

EZ-staatssecretaris Van Dam wil het voorgenomen beheerplan voor het Twentse natuurgebied Engbertsdijksvenen vaststellen.

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) wil het voorgenomen beheerplan voor het Twentse natuurgebied Engbertsdijksvenen vaststellen. Dat zegt hij in een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij ingaat op brieven van onder andere het Platform Engbertsdijksvenen.

'Te zware belasting voor boerenbedrijven'

Het platform vindt dat de gevolgen van de bescherming van het Natura 2000-gebied een te zware belasting zijn voor de bedrijven in de omgeving. In een brief aan de staatssecretaris heeft het platform aangegeven dat er geen draagvlak is voor de te nemen maatregelen en dat er ook niet duidelijk is of de voorgenomen maatregelen wel het bedoelde effect op de natuurverbetering hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.