Home

Nieuws 5 reacties

Prijs hectare grasland fors onderuit

Een hectare grasland bracht afgelopen maand duizenden euro's per hectare minder op, vergeleken met januari dit jaar. Dit blijkt uit maandcijfers van het Kadaster.

Februari dit jaar noteerde het Kadaster een gemiddelde prijs van €45.448 per hectare grasland. In januari bracht een hectare grasland nog gemiddeld bijna €52.000 per hectare op.

Bouwland duurder

De waarde van bouwland steeg wel. In januari lag de gemiddelde prijs per hectare op bijna €63.000 per hectare. Afgelopen maand was dat bijna €69.500.

Wanneer alle transacties van landbouwgrond op een hoop worden gegooid, dus die van gras-, bouwland en transacties waarvan niet duidelijk is in de koopakte of het gras- of bouwland is, blijkt dat de grondprijs iets is gedaald.  De landelijke gemiddelde prijs van landbouwgrond was in januari ruim €61.000 per hectare. Afgelopen maand kwam het gemiddelde iets boven de €60.000.

Weinig transacties

Het grillig prijsverloop van bouwland heeft volgens het Kadaster te maken dat er relatief veel grond voor een hoge prijs is verkocht en minder grond voor een lagere waarde. Het gaat om maandcijfers. Er zitten dus weinig transacties in de berekening. Een uitschieter kan dus al snel de gemiddelde waarde sterk beïnvloeden.

Laatste reacties

 • maiskolf

  zal nog wel beetje meer zakken

 • de beul

  kan wel zo zijn,maar er komt niet meer van. Alleen maar minder.

 • pinkeltje

  Waar kun je een mooi perceel goede akkerbouwgrond (geschikt voor pootaardappelen, uien, peen, bollen) beneden 100.000 kopen?

 • hooghoes

  Grasland mag niet meer dan 25000 kosten als je er wat aan verdienen wil !!!

 • johan.vandegraaf

  Het lijkt iets van alle tijden die de grond aankoopt verdient er niets of weinig aan,is ook niet zo erg want boeren doe je niet voor het geld,je moet nat- wel alle rekeningen kunnen blijven betalen dan gaat het oke !!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.