Home

Nieuws

Nederland pleit opnieuw voor mineralenconcentraat

Nederland heeft opnieuw bij de Europese Commissie aangedrongen om mineralenconcentraat niet langer als afvalstof te behandelen.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) meldde woensdag in de Tweede Kamer dat ze daarover samen met haar collega van Economische Zaken (Martijn van Dam) een brief heeft gestuurd.

Mineralenconcentraat ook als meststof inzetten

Het onderwerp is begin januari bij verschillende Europees commissarissen onder de aandacht gebracht, aldus Dijksma, die erbij zegt dat er nog wel stappen moeten worden gezet, voordat mineralenconcentraat als product van de mestverwerking ook als meststof kan worden ingezet.

Dijksma zegt dat zij als bewindspersoon verantwoordelijk voor milieu als pleitbezorger voor mineralenconcentraat in Brussel 'minder verdacht' is dan in haar vorige hoedanigheid als staatssecretaris voor landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.