Home

Nieuws 3 reacties

Meer betalen voor dierenwelzijn

85% van de Nederlanders zegt meer te willen betalen voor diervriendelijk geproduceerde producten. In de hele EU is dat 59%. Dat blijkt uit het Eurobarometer-onderzoek van de Europese Commissie.

Bijna 28.000 burgers in de EU, waarvan 1.042 in Nederland, zijn in november en december 2015 ondervraagd over dierenwelzijn.

Van de Nederlanders is 35% bereidt om maximaal 5% meer te betalen (eveneens 35% in de hele EU). 31% van de Nederlanders (16% in de EU) wil 6 tot 10% meer betalen. Van de Nederlanders wil 11% 11 tot 20% meer betalen. 8% is bereidt meer dan 20% extra te betalen. Voor de hele EU zijn de cijfers in deze categorieën met respectievelijk 5 en 3% duidelijk lager.
Gemiddeld wil 35% van de EU-burgers niet meer betalen voor producten uit diervriendelijke productiesystemen. In Nederland is dat 12%.

Laatste reacties

  • Bennie Stevelink

    85% van de Nederlanders ZEGT meer te willen betalen voor diervriendelijke producten. In de hele EU is dat 59%. Dit laat zien dat Nederlanders veel onbetrouwbaarder zijn in wat ze zeggen dan de rest van de EU.

  • mtsbak

    Er wordt nu ook al veel voor betaald maar het geld blijft bij de retail...

  • Gerard Groot Koerkamp

    Het koopgedrag in de winkel is van belang,hier kun je niets mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.