Home

Nieuws 4 reacties

Betalingsrechten bij 64% definitief vastgesteld

Op 11 maart had 64% van de boeren een beslisbrief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ontvangen met toekenning van betalingsrechten.

De uitvoeringsdienst streeft ernaar om alle aanvragers voor 1 april te laten weten hoeveel betalingsrechten ze krijgen. Op die manier kunnen ze volgens RVO.nl zonder problemen de Gecombineerde Opgave 2016 (GO 2016) doen. De aanvraagperiode voor de GO 2016 loopt van 1 april tot en met 15 mei 2016.

Voorschot betalingsrechten

De meeste ondernemers kregen al eind vorig jaar al een voorschot op hun betaling. Het definitieve bedrag krijgen zij, nadat ze de beslisbrief hebben ontvangen met toekenning van betalingsrechten.

Private overeenkomst

Bij de boeren die nog geen toekenning hebben ontvangen gaat het vaak om ondernemers die een zogenoemde private overeenkomst hebben afgesloten. Met die overeenkomsten wordt de overdracht van betalingsrechten geregeld. Volgens RVO.nl moeten de beschikkingen van de bedrijven die bij de transactie betrokken zijn eerst volledig beoordeeld en gecontroleerd zijn, voordat de rechten vastgesteld kunnen worden.
Ondernemers die in 2016 betalingsrechten willen overdragen hebben hiervoor tot 15 mei 2016 de tijd. De uiterste indieningsdatum is verplaatst van 31 maart naar 15 mei.

Laatste reacties

 • Farmer4life2

  Bij ons nog helemaal niets!!! Echt irritant.
  Wij moeten altijd strikt op tijd zijn.....

 • jaap72

  Afschaffen heel die betalingsrechten , laat de markt maar z'n werking doen.
  Gewoon zoals iedere ondernemer

 • snufferman

  Dan ook de consumptie prijzen vanaf de jaren tachtig omhoog met twee procent per jaar om de inflatie te corrigeren want die is juist laag gebleven door de betalingrechten

 • alco1

  Jaap. Je zegt het verkeerd.
  De markt doet toch zijn werk is beter.
  Zoals jij het zegt krijg je weer van die commentaren van: "Jullie wilden toch vrije marktwerking".
  Nee, we moeten onder ogen zien dat zelfs ondanks afspraken de markt zijn eigen weg gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.