Home

Nieuws 5 reacties

Weer Frans abattoir aangeklaagd

De Franse dierenrechtenorganisatie L214 heeft opnieuw een video openbaar gemaakt over wantoestanden in een slachthuis. Dit keer gaat het om een klein abattoir in Vigan dat zegt te werken voor de productie van biologisch vlees.

Een eerdere actie van L214 leidde een paar maanden geleden tot de sluiting van een gemeentelijk slachthuis in Alès.

Clandestiene opnamen

De dierenrechtenorganisatie, die tegen elke vorm van veeteelt is, heeft ook deze keer een aanhanger als werknemer in het slachthuis weten binnen te loodsen. Die maakte vervolgens een groot aantal opnamen waaruit blijkt dat veel koeien, varkens en schapen niet voldoende verdoofd zijn voordat ze worden gedood. Ook worden de dieren op andere manieren slecht behandeld. Verder blijkt het slachthuis zich niet te houden aan de hygiëneregels.

Bekijk het item in VRT-nieuws over de wantoestanden in een Frans slachthuis. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Laatste reacties

 • alco1

  Ik ken ook een slechte leraar.
  Het hele onderwijs is waardeloos.

 • geen boer

  ik zou, wanneer ik een slachthuis zou hebben, overal camera's hangen waarmee iedereen die het wil via internet kan meekijken. Het is niet leuk om te zien dus zal vast niet storm lopen op die stream, maar met openheid voorkom je dit soort gezeur.
  Een technisch/inhoudelijke discussie aangaan met fundamentalistische pressiegroepen die slechts einde sector willen, heeft overigens nooit zin.

 • MKRouveen1

  Wat is er zo moeilijk aan om een dier in één keer pijnloos te af te maken? Dat is volgens mij het enige probleem; datgene waar consumenten en actiegroepen tegen protesteren is immers dierenleed en dat voorkom je daar voor een groot deel mee.

  Leuk om te zien is het sowieso niet maar die stier die nog met zijn kop ligt te maaien terwijl die er bijna af ligt is ook geen smakelijke aanblik.

 • poort

  Tis maar goed dat ik niet de macht heb,anders zouden er velen net zo worden afgemaakt........vreselijk!

 • Met de loader erdoor , opladen die zooi en gazon inzaaien .
  Niet normaal.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.