Home

Nieuws 2 reacties

Verlaging sociale lasten voor Franse boer

Franse boeren krijgen een verlaging van de sociale lasten. Tegelijk eist Frankrijk wel dat er ook op Europees niveau 'iets moet buigen' om de crisis in de veehouderij op te lossen. ''We kunnen zo niet langer doorgaan.''

Dat heeft president François Hollande gezegd tijdens een toespraak op de nationale tv. ''De premier zal voor 17 februari een nieuwe onmiddellijk ingaande verlaging van de sociale lasten voor alle landbouwers aankondigen. We hebben ze al verlaagd, maar ze gaan nu nog verder omlaag,'' aldus de president. Hij signaleerde daarbij dat de crisis vele sectoren binnen de landbouw treft: ''We hebben niet alleen de crisis met varkens, maar ook een crisis met melk en daarnaast hebben we ook nog te kampen met verschillende epidemieën en met de droogte. Mijn regering is volledig gemobiliseerd om de problemen aan te pakken.''

Europese aanpak

Hollande liet weten dat hij op Europees niveau de problemen inmiddels heeft besproken met bondskanselier Merkel. ''We moeten handelen rond het Russische embargo en er moet een Europees plan voor de opslag komen.'' De president reageerde met zijn uitspraken op de nieuwe golf boerenacties die ook in het weekend onverminderd is doorgegaan.

Laatste reacties

  • boertjerik

  • Bennie Stevelink

    Wat moet er volgens de Fransen op Europees niveau buigen? Hoger begrotingstekort toestaan zodat Frankrijk nog hogere staatsschulden kan opbouwen net als Griekenland?
    Hoe willen ze de verlaging van de sociale lasten compenseren op de begroting? De uitkeringen en pensioenen gaan neem ik aan niet omlaag.

Of registreer je om te kunnen reageren.