Home

Nieuws

VVD: zorg om effect asbestdakverbod voor boeren

Waar moeten boeren hun vee gaan houden als stallen met asbestdaken na 2024 niet meer gebruikt mogen worden?

VVD-Kamerlid Remco Dijkstra illustreert met die vraag aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Infastructuur en Milieu) dat hij er niet gerust op is dat de 120 vierkante kilometer asbest in Nederland daadwerkelijk gesaneerd zal zijn voordat het verbod op asbestdaken ingaat.

Asbestsanering

De VVD ziet veel haken en ogen aan het asbestverbod, dat nog werd afgekondigd door vorig staatssecretaris Wilma Mansveld.

Volgens Dijkstra ligt het tempo van de asbestsanering veel te laag. Hij vraagt Dijksma na te denken over maatregelen die de verwijdering kunnen versnellen of te kiezen voor een gefaseerde aanpak, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de meest urgente situaties, zoals asbestdaken op woonhuizen.

De VVD-fractie in de Tweede Kamer wil dat voorkomen wordt dat boeren de dupe worden van de strenge overheidsregels en de naderende deadline van 2024.

Of registreer je om te kunnen reageren.