Home

Nieuws 11 reactieslaatste update:22 feb 2016

VVD: hogere importheffing vlees bij lager dierwelzijn

De VVD wil dat importheffingen worden verhoogd, als in de handelsbesprekingen tussen de VS en de EU erin resulteren dat Amerikaans vlees met lagere dierenwelzijnsstandaarden de Europese markt op mag.

Dat stelt Europarlementariër Hans van Baalen, fractieleider van de VVD en leider van de liberale fractie in het Europees parlement op de website Follow the Money. "Onze varkensindustrie zal per saldo geen financieel nadeel ondervinden. Daar staan wij voor", aldus Van Baalen.

Van Dongen: opmerkelijke opmerkingen

Lobbyist van de vleesindustrie Frans van Dongen noemt de opmerkingen van Van Baalen hoogst opmerkelijk. Hij stelt dat de TTIP-onderhandelingen het juist niet mogelijk maken om heffingen te gaan verhogen. "Het enige wat de Europese Unie kan, is zeggen dat als de Amerikanen niet aan onze dierenwelzijnseisen voldoen - en daar zúllen ze niet aan voldoen - wij minder tegemoet komen aan hun wens voor meer markttoegang. Dat is allemaal  onderdeel van de onderhandelingen", aldus Van Dongen, die eraan toevoegt dat hij de VVD hierop scherp scherp zal houden.

Dierenwelzijnsstandaarden 'wisselgeld' bij TTIP

Follow the Money concludeert dat dierenwelzijnsstandaarden uiteindelijk in de handelsbesprekingen met de VS zullen fungeren als wisselgeld.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Als van Baalen ergens voor staat dan kun je beter de schuilkelder in gaan #Oekraine; Aandachttrekker 1e klas, maar de VS laat zich niet piepelen door de EU dus dat vlees zal straks ongehinderd of dmv een papieren truc in de schappen van de MACHTIGE Supers belanden.

 • vink

  Van Baalen en die belg,hoe heet tie ook alweer, de twee domste halzen van Brussel.

 • mtseshuis

  Sukkel! Allemaal sukkels daar in Brussel. Als ze nou eens begonnen met de boel hier ook wat te laten vieren is er nog hoop...

 • WGeverink

  Wat een mop! Ook in noord Amerika wordt de klant op zijn wenken bediend.

 • Marco22

  Van Baalen en Guy Verhofstad de oorloghitsers op het Maidanplein in Oekraine. Haal die Oostblokkers bij de EU en dan geeft Brussel ze een handelsverdag om Rusland te pesten. Gevolg Oekraine mag kooi-eieren ea ongehinderd exporteren naar EU die hier verboden zijn (levelplayingfield??). En sancties voor Rusland. In beide gevallen betalen wij EU boeren de prijs.
  Een vrij handelsverdrag met USA in de vorm TTIP en van Baalen begint over importheffingen ????? Brusselse kliek doet de landbouw in de uitverkoop!

 • ...............

  ...en wie zou dat moeten controleren??

 • toyboy

  Europarlementariër ???
  Alsof het dierwelzijn in heel Europa wel op orde is.

 • toyboy

 • landboer

  Goeie reactie Marco!

 • vandenbrandcv1

  Wordt net zoals iets als de met hormoon behandelde melk; kon niet geweigerd worden omdat het niet aan het product te ontdekken was ..

 • wienbemelmans

  Van Baalen en konzorte hebben ons noch niet veel goeds
  gebracht.alleen maar meer tegen regels ze zijn de braafste jongentjes van de klas,zo als de hele NL regering en wat in Brussel zit ( ik vind dat zijn kop steeds dikker word zie foto)

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.