Home

Nieuws 4 reacties

RVO.nl: 'Percelen bijwerken voor 1 april'

Boeren kunnen percelen het beste voor 1 april bijwerken op RVO.nl.

Het bijwerken van percelen vóór opening van de indienperiode van de Gecombineerde opgave (1 april- 15 mei) scheelt veel tijd bij het invullen daarvan. Bovendien werkt het systeem sneller wanneer niet iedereen tegelijk inlogt. Dat zegt de uitvoeringsorganisatie in haar laatste nieuwsbrief. Tijdens de indienperiode van de Gecombineerde opgave is de kans groot dat veel mensen tegelijkertijd inloggen. Dat gaf de laatste jaren meermaals problemen aan het eind van indieningsperioden.

Verbeterde website

De werkwijze voor het aanpassen van percelen is volgens RVO.nl verbeterd, mede op basis van ervaringen van gebruikers. Zo is het makkelijker geworden om percelen van 2015 over te nemen. Op mijn.rvo.nl/percelen-registreren staat een totaaloverzicht van alle veranderingen ten opzichte van 2015.
RVO.nl geeft ook aan met welke internetbrowsers het opgeven en wijzigen van percelen en indienen van de GO het beste gaat: Internet Explorer 11, Chrome en Firefox. Met oudere versies of andere browsers kan het RVO-systeem minder goed of niet overweg.
Dit jaar kan de Gecombineerde opgave alleen digitaal ingediend worden. Ook bijwerken van percelen kan alleen nog digitaal via het onderdeel mijn percelen. Vorig jaar heeft volgens RVO 93% van de ondernemers de opgave al digitaal ingediend. Relaties die nog nooit de opgave digitaal hebben ingediend, worden apart geïnformeerd en kunnen ondersteuning krijgen. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Eerder gaf Staatssecretaris Van Dam aan dat in dergelijke situaties of waar geen internet beschikbaar is nog een uitzondering gemaakt wordt.

Laatste reacties

 • new kids

  Boeren moeten dit en boeren moeten dat.
  Wanneer een boer dierrechten verhandeld voor 31 december moet RVO er es voor zorgen dat ze binnen enkele weken zorg draagt voor daadwerkelijke overschrijving.
  Dan weet RVO zomaar niet wat tijd is en wimpelt ze op of aanmerkingen hierop af door te zeggen dat ze niet meer capaciteit hiervoor heeft.
  Wel vreemd dat men naar ons toe altijd maar eist en eist en direct dreigt met sancties.
  Ze zouden maar es een week langer op hun loonuitbetaling moeten wachten. Dan is leiden in last.
  Hier ligt een taak voor u weledelgestrenge heer van Dam.

 • info246

  Beste RVO,

  Voor zeggen wat wij beste kunnen doen het volgende.
  Ik heb nog niet de goedkeuring van mijn percelen 2015 binnen en ook nog niet me betalingsrechten goedkeuring, en geld is ook nog niet ontvangen. Dus misschien kan ik wat makkelijker invullen voor 2016 als ik eerst de juiste gegevens heb van 2015.

  Conclusie: hoe durven jullie dit te zeggen RVO. Ga gauw aan werk want dat maak het voor mijn inderdaad makkelijker om in te vullen voor 2016.

  Schaam je RVO

 • mtseshuis

  @info246: En zo is het! Hoe moet je nou percelen invullen voor 2016 als RVO niet eens in staat is om 2015 af te ronden. Ga zelf eens aan het werk en ik zou zeggen laten we maar wachten tot juli 2016 met invullen van de gecombineerde opgave, want het geld komt er toch niet eerder van voor de dag...

 • mariapeel

  Wij wachten verder rvo . Als wij boeren ons werk niet klaar krijgen werken we savonds snachts en in het weekend door....... dat zegt wat over mentaliteit verschil!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.