Home

Nieuws

Nederland wil EU-platform dierenwelzijn

Nederland wil een Europees platform voor dierenwelzijn oprichten. Het platform is het vervolg van de gezamenlijke Dierenwelzijnsverklaring die Nederland, Duitsland en Denemarken hebben ondertekend in Vucht in 2014.

Het platform moet voor lidstaten en betrokken organisaties bijdragen om een focus te krijgen voor de dierenwelzijnsuitdagingen van de Europese Unie.

Kennis delen en samenwerken

Ook moet het platform bijdragen aan het  uitwisseling van ervaringen en goede praktijken, netwerken, gecoördineerde acties, versterking van partnerschappen en toewijding van belanghebbenden om dierenwelzijn te verbeteren.

Platform dierenwelzijn op agenda van landbouwraad

"De Europese Commissie is zeer geïnteresseerd in de suggestie om een EU-platform voor dierenwelzijn op te richten en wil de interesse bij belanghebbendenorganisaties hiervoor op korte termijn gaan peilen", schrijft staatssecretaris Martijn van Dam in een brief aan de Tweede Kamer. Bij de landbouwraadsvergadering, die volgende week wordt gehouden, zullen de lidstaten hun visie geven over het platform.

Of registreer je om te kunnen reageren.