Home

Nieuws

Meeste onduidelijkheid bij eierkeurmerken

Keurmerken van eieren roepen bij consumenten in de supermarkt de meeste vragen op over duurzaamheid. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Questionmark.

Questionmark heeft een app waarmee consumenten kunnen zien hoe duurzaam een product is dat in de winkel ligt. Uit gebruikscijfers blijkt dat de meeste vragen over eieren komen.

De vraag naar duurzame producten neemt sterk toe, blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau. De twijfel over de duurzaamheid van eieren lijkt samen te hangen met de diverse claims op de doosjes zoals 'blije kip', 'scharrel', of 'vrije uitloop'. Er zijn momenteel negentien keurmerken om de duurzaamheid van eieren aan te tonen. Consumenten hebben daarom behoefte aan informatie van een externe partij, is het vermoeden de stichting.

Of registreer je om te kunnen reageren.