Home

Nieuws 2 reacties

Franse boerenleiders op bezoek bij Hollande

De Franse boerenleiders zijn wegens de weer opgelaaide protestacties dinsdagochtend ontvangen door president Hollande. Dat overleg heeft volgens voorzitter Xavier Beulin van de boerenkoepel FNSEA niet voldoende opgeleverd om zijn leden te vragen weer naar huis te gaan.

De Franse boerenacties, die vorige week nog beperkt bleven tot Bretagne en enkele aangrenzende gebieden, hebben zich dinsdag over het hele land uitgebreid. Onder meer in Verdun, Beauvais, Chartres en Saint-Flour werden wegblokkades gemeld. In Bretagne richten de boeren zich nu vooral op grote supermarkten waarvan er enkele werden geblokkeerd. Naar aanleiding van de protesten ontvingen Hollande en minister van landbouw Stéphane le Foll de voorzitters van de boerenbonden. ''Daarbij is niets toegezegd dat het lot kan verzachten van veehouders die momenteel zo'n 6.000 euro per week verliezen,'' aldus Beulin. Le Foll zelf heeft vorige week al een extra steunpakket van 290 miljoen toegezegd. De boerenbonden willen nu vooral dat hij naar Brussel en de andere EU-landen trekt om meer mogelijkheden te krijgen om de boeren in Europa steun te verlenen.

Laatste reacties

  • geen boer

    tsja, dit hoort nu eenmaal bij de Franse manier van doen. Wij hebben polderen, zij hebben dit. Ondanks dat Brussel het verbiedt, krijgen de boeren uiteindelijk een vorm van steun uit een nationaal potje. Parijs is erg beducht voor een leegloop van het platteland, vandaar dat de politici altijd achter hun landbouw zullen blijven staan. En hier en daar handig Brussel daarvoor laten meebetalen.
    Zulke politici zouden wij hier ook goed kunnen gebruiken.

  • alco1

    Vergis je niet 'geen boer'.
    De Fransen staan er steeds weer, dat is een teken dat de regering zoethoudertjes geeft die weer 'wegsmelten'.

Of registreer je om te kunnen reageren.