Home

Nieuws 1 reactie

Zuidelijke AB-organisaties willen fuseren

AB Brabant en AB Werkt Zuid-Nederland willen voor 1 juli 2017 fuseren. Door de krachten te bundelen ontstaat volgens de bedrijven een coöperatie die door haar schaalgrootte en aaneengesloten werkgebied beter inspeelt op de agrarische arbeidsmarkt. De bedrijven zijn actief in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland.

De AB’s bieden onder meer bedrijfsverzorgers en uitzendkrachten aan, maar ook payrolling. In het laatste geval wordt het bedrijf juridisch werkgever, hoewel de boer of tuinder zelf bijvoorbeeld verantwoordelijk blijft voor het aannemen of ontslaan van personeel.

Het fusiebedrijf telt straks 4.800 leden en een financiële omzet van meer dan €100 miljoen.

Minder maar grotere en meer gespecialiseerde agrobedrijven

De agrarische sector verandert snel. Het aantal bedrijven neemt af, maar de bedrijven die overblijven zijn gemiddeld steeds groter en gespecialiseerd. "De nieuwe coöperatie kan beter inspelen op deze veranderingen dankzij de gebundelde kennis en expertise”, aldus Eric Hubers, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van AB Werkt Zuid-Nederland.

Wil Meulenbroeks, voorzitter van de RvC van AB Brabant: “Daarnaast biedt de fusie synergievoordelen door een aaneengesloten werkgebied en de schaalgrootte. Dit zal leiden tot een sterkere concurrentiepositie ten opzichte van andere uitzendorganisaties in Zuid-Nederland. Ook kan de nieuwe coöperatie de kostprijs beter beheersen.”

Intentieverklaring, fusie nog niet definitief

De fusie is nog niet definitief. Met een intentieverklaring achter zich gaat een stuurgroep met leden uit beide organisaties een concreet plan voor de nieuwe organisatie uitwerken.

Eén reactie

  • John*

    poging xxxx

Of registreer je om te kunnen reageren.