Home

Nieuws

Nestlé claimt doorbraak suiker

Nestlé claimt dat het met een nieuwe techniek de hoeveelheid suiker in producten kan terugdringen, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.

Het begint met 40% reductie in bepaalde chocoladerepen. De techniek is echter breder toepasbaar en wordt gepatenteerd.

Het moet deels een antwoord vormen op aanhoudende kritiek dat de voedingsindustrie bijdraagt aan overgewicht. Volgens technologiedirecteur Stefan Catsicas van Nestlé gaat het om 'een nieuwe manier om een traditioneel, natuurlijk ingrediënt te gebruiken'. Het gaat dus nadrukkelijk niet om kunstmatige smaakversterkers.

Nestlé grootste voedingsconcern ter wereld

Nestlé is met een jaaromzet van €82 miljard met afstand het grootste voedingsconcern ter wereld, vóór onder meer Unilever en de Kraft Heinz groep, die ook werken aan manieren om het gehalte suiker en zout in voeding terug te dringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.