Home

Nieuws 4 reacties

Kamer: bescherm weidevogel tegen natuurlijke vijanden

Bij het weidevogelbeheer moet nadrukkelijk ook worden gekeken naar de natuurlijke vijanden (predatoren) van de weidevogels. Dat heeft de Tweede kamer dinsdag 13 december in meerderheid uitgesproken.

VVD, CDA en SGP vroegen in een motie om predatorenbeheer onderdeel te laten zijn van elk plan van aanpak om de weidevogelstand te verbeteren. De motie kreeg steun van de regeringspartijen en een groot deel van de oppositie. De Partij voor de Dieren, Kuzu/Özturk, Monasch, GroenLinks en Bontes/van Klaveren stemden tegen.

Pakket vanggewassen

Een motie van GroenLinks om het pakket vanggewassen uit de lijst van beheermaatregelen voor de Ecologische Focus Area's te schrappen, kreeg de steun van een minderheid van SP, GroenLinks, Klein en D66. De verworpen motie riep de regering op een specifiek beheergebied te ontwikkelen voor weidevogels en akkervogels op akkerland in plaats van de vanggewassen.

Laatste reacties

 • alphons1

  dan moete ze beginne natuur beschermers en milieu manne op te ruime. die zorge er voor da door de wet geving bodemleve verdwijnt. dus weidevogels geen eten

 • farmerbn

  Nu even hard zijn en vragen/eisen dat de politiek sorry zegt. Hebben ze de boeren jarenlang vuil weggezet en nu moeten ze schoorvoetend toegeven. Op de knieen!!!

 • .....

  Gut zijn ze er nu al achter

 • Schaapje

  Ja en nu de uitvoer nog. Toezeggen is wat anders dan daadwerkelijk omzetting in daden

Of registreer je om te kunnen reageren.