Home

Nieuws

Kabinet behoudt doel 70% reductie antibiotica

Het kabinet doet geen afstand van de doelstelling om het antibioticagebruik in de veehouderij met 70% te verlagen ten opzichte van 2009.

Dat zegt staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken in reactie op vragen van SP-Kamerlid Henk van Gerven. Van Gerven vindt dat er voor dierenartsen een beter plan van aanpak moet worden opgesteld om het gebruik van antibiotica te verlagen.

Per sector een streefwaarde

Van Dam zegt dat een dergelijk plan er is. "Om verdere reductie van antibioticagebruik te realiseren, is het nu zaak om sectorspecifieke maatregelen te nemen. We moeten over van generieke aanpak naar sectorspecifieke of zelfs bedrijfsspecifieke aanpak, om te komen tot 70% reductie ten opzichte van 2009. We benoemen volgend jaar per sector een streefwaarde", zegt Van Dam. Een verzoek van SP en PvdD om colistine per direct te verbieden in de veehouderij wijst Van Dam af. Dat is volgens hem veterinair niet verantwoord.

Of registreer je om te kunnen reageren.