Home

Nieuws

Hilckmann moet ontslagvergoeding betalen

Hilckmann moet 20 werknemers een ontslagvergoeding betalen op basis van hun gewerkte jaren. Het gaat om bedragen tussen €11.500 en €40.000.

Dat heeft de rechtbank in Nijmegen bepaald in een zaak die de twintig werknemers, ondersteund door vakbond FNV, hadden aangespannen.

De rechter oordeelt dat de gesloten slachterij geen bewijs heeft geleverd dat het moest sluiten, omdat het geen toegang kreeg tot de Chinese markt, terwijl het wel aan alle voorwaarden hiervoor voldeed. Hilckmann heeft van de rechter tot 13 januari de tijd gekregen alsnog bewijs te leveren.

Extra schadevergoeding

Lukt dat niet, dan moet het bedrijf uit Nijmegen mogelijk ook een extra schadevergoeding betalen aan de werknemers. In een eerder stadium wilden nog 35 werknemers een ontslagvergoeding afdwingen, maar vijftien werknemers trokken zich terug, volgens FNV na druk van Hilckmann.

In februari sloten de eigenaren van Hilckmann het bedrijf. Volgens de gemeente Nijmegen werd hiervoor een verhuisvergoeding van €21 miljoen van de gemeente gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.