Home

Nieuws

Geurwerende kleding wint innovatieprijs 2016

Anne Groot Zevert krijgt uit handen van Jos Westerhof, manager external communication bij ForFarmers, een cheque van €2.500 en een week bedrijfsverzorging.

Zij is met haar geurwerende kleding Farmsuit de winnaar van de award Agrarisch Innovator van het jaar van het innovatiefonds van Boerderij en diervoederbedrijf ForFarmers.

De Farmsuit is een geurwerende overall die penetrante geur weghoudt van onderkleding en huid. De kleding is voorzien van een geurabsorberende factor, de capuchon beschermt het haar zodat dat ook niet gaat stinken. De kleding is na een wasbeurt geurvrij, zodat ze opnieuw gebruikt kan worden.

In het midden: Anne Groot Zevert, de winnaar van de award Agrarisch Innovator van het jaar 2016. - Foto: Koos Groenewold
In het midden: Anne Groot Zevert, de winnaar van de award Agrarisch Innovator van het jaar 2016. - Foto: Koos Groenewold

Groot Zevert won de publieksstemming over zes innovaties die door een vakjury uitverkozen zijn. Iets meer dan de helft van de 1.636 stemmen die het publiek uitbracht ging naar de geurwerende kleding. Die trok 832 stemmen. Tweede werd de semi-automatische koe-oversteekplaats van Gerard Scholten Linde met 407 stemmen. 140 mensen stemden op de siloreinigingsrobot van Joost Kruiger.

Of registreer je om te kunnen reageren.