Home

Nieuws 5 reacties

Voorstellen Partij voor Dieren stranden in Kamer

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft een groot aantal voorstellen voor aanscherping van regels voor dierenwelzijn in de veehouderij zien stranden.

Moties van de PvdD-fractie op dat punt kregen vooral steun van SP, GroenLinks, D66, 50+ en de PVV.

Lees ook: Verkiezingstijd wordt voelbaar in landbouwdebat

VVD, PvdA, SGP, CDA, ChristenUnie stemden tegen de voorstellen van de PvdD. De verworpen moties hadden onder andere betrekking op de beëindiging van het fokken op hoge aantallen biggen en extra spenen bij zeugen, over een verbod op castratie bij varkens per 1 januari 2018, over de beëindiging van de ontwikkeling van SPF-stallen, een verbod op de productie van snelgroeiende vleeskuikens, het niet-subsidiëren van megastallen en het niet verstrekken van water en voer aan kuikens in de eerste 72 uur van hun leven.

Laatste reacties

 • THEOLD

  De partij voor de Dieren, synoniem voor " hoe ge(MIS)bruik ik de Tweede en Eerste Kamer om voor een Vegetarische Slager een beetje afzet te promoten ?".
  het zijn lafaards/misbruikers die de logo´s van koeien en varkens in Delft blauw design op internationale beurzen benutten om het idee te creeeren dat het ergens over gaat. Maar het gaat toch over een graankorrel en een sojaboon ? Waarom dan dat niet-integere gedrag ?

 • Jan van het Zand

  Partij voor de Dieren?
  In Nederland echt over de datum.
  Het wordt tijd dat de PvdD haar werkgebied verplaatst naar andere landen.

 • Henk Tennekes

  De Partij voor de Dieren pleit voor een radicale ommekeer in de landbouw en veeteelt. De Tweede Kamer verkiezingen zullen uitwijzen hoeveel mensen die visie delen. Het zijn er waarschijnlijk veel meer dan boeren lief is. De industriële aanpak van voedselproductie heeft geen toekomst. Agro-ecologie wel.

 • alco1

  @Tennekes. Daar heb je gelijk in, want alles gaat op zijn "Trumps".
  De vraag is echter of het goed is?
  Dat wij in de toekomst vervallen in armoede, omdat we niet meer aan onze standaard kunnen voldoen zal zeker geen goeds doen aan de agro-ecologie

 • WGeverink

  Bij de partij voor de dieren is weinig landbouwkennis aanwezig en er worden allerlei uitspraken gedaan die maar gedeeltelijk waar zijn of geheel uit de duim zijn gezogen. Zo beweerd Marrianne Thieme bijvoorbeeld dat SPF varkens in laboratorium stallen gehouden worden waar ze verzorgt worden door mensen in plastic pakken. SPF stallen moeten volgens haar daarom verboden worden. Komplete onzin. Als er geen bron van besmetting in de buurt is zoals bij ons kunnen SPF varkens zelfs gewoon buiten gehouden worden zoals een boer bij mij in de buurt dat doet. SPF betekend alleen dat het varken vrij is van een hele boel ziektes en men maatregelen neemt om dat zo te houden. Ziektes die men in Nederland onder Controle probeert te houden met enten wat gezien de technische resultaten in de biggeschuur en de meststal maar gedeeltelijk lukt. SPF betekent gezonde varkens die ook onder simpele omstandigheden technisch heel best presteren met daarbij een heel laag medicijn gebruik en een beter welzijn van het varken. Een win win situatie dus! En over dat douchen voor je de stal in mag... Bezoekers absoluut! Zelf ging ik doorgaans alleen s'avonds onder de douche. S'ochtens indouchen vind ik onzin omdat ik snachts in bed niks oploop waar mijn varkens ziek van worden. Ik vind dat de pvdd oordeelt over zaken waar ze geen verstand van hebben.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.