Home

Nieuws 2 reacties

PvdD bezorgd over bestrijdingsmiddelen in muesli

De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over sporen van bestrijdingsmiddelen in muesli.

In een Frans onderzoek is naar voren gekomen dat in monsters van ontbijtgranen sporen van 141 gewasbeschermingsmiddelen zijn gevonden. Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren (PvdD) wil nu van de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Volksgezondheid weten of zij maatregelen nemen om te voorkomen dat consumenten via voedsel bestrijdingsmiddelen binnenkrijgen.

81 hormoonverstorende stoffen

In de Franse publicatie wordt gemeld dat 81 hormoonverstorende stoffen zijn gevonden in de ontbijtmuesli's. Een deel van de muesli's zou ook in Nederland te koop zijn.

Laatste reacties

  • vandenbrand

    de wereld is rond, esther. hier moet de boer strak aan de leidraad lopen . in het buitenland is dat niet aan de orde, en dat op allerlei gebied. van het politieke fosfaat plafon??? tot dierwelzijn, mest aanwending, medicijnen gebruik en toediening, gewasbeschermingsmiddelen , enz enz . ze noemen dat ook wel KONKERENTIEVERVALSING.

  • WGeverink

    Je doet net alsof er buiten Nederland geen regels zijn @van den brand. Bij ons is er geen fosfaat wetgeving omdat de gemiddelde boer veel meer grond heeft dan organische mest. Ook hebben veel van jullie dierenwelzijn regels meer te maken met politieke correctheid dan met echt dierenwelzijn getuige alle narigheid door het intact laten van beren. Op het gebied van medicijn gebruik en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen zit men hier ook zeer zeker niet stil. Een groot gedeelte van jullie wet en regelgeving is ontstaan puur omdat jullie met zijn allen op die postzegel willen blijven zitten terwijl jullie overheid met hun ontmoedigings beleid graag een groep boeren zou zien verdwijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.