Home

Nieuws 4 reacties

Poetin: voedselembargo blijft ‘zo lang mogelijk’

Het Russische embargo tegen voedsel uit onder meer de EU en VS is goed voor de Russische economie en zal 'zo lang mogelijk' worden volgehouden.

Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd tijdens een bijeenkomst van het Gezamenlijke Russisch Volksfront, een beweging gelieerd aan zijn partij 'Verenigd Rusland', aldus de staatstelevisie Russia Today.

Poetin zei tijdens de bijeenkomst dat zijn verklaring 'totaal onverwacht' kan zijn voor sommigen, maar dat de boycot niet alleen voor Russische boeren maar ook voor consumenten positief uitpakt. Russische boeren vullen het gat dat is gevallen door het wegvallen van Westerse leveranciers. Zij verdienen meer en kunnen meer investeren en zo concurrerender worden.

Poetin: voedselprijzen dalen weer

Russische consumenten krijgen producten van eigen bodem en van goede kwaliteit, aldus Poetin. De prijzen van voedsel, die door de boycot eerst stegen, dalen nu weer volgens hem. Poetin ging niet zo ver als de minister van landbouw, Alexander Tkatsjev, die eerder verklaarde dat de sancties, vanuit de landbouw gedacht, het beste kunnen worden verlengd tot 2021.

In juni tekende de president een decreet dat de economische sancties verlengt tot het einde van 2017.

Laatste reacties

 • agro1

  ja, ja, het kaatsen en de bal. domme, arrogante EU. leve onze geliefde maidanhitsers. rusland is en blijft een grootmacht. noooit mee spotten!!!! de bruxellespipo's hun riante "onkostenvergoedingen" stijgen ongelimiteerd door en zij, die hun betalen, hun broodheren dus, betalen het gelag, waarover ook nog eens taxen geheven worden. gelukkig is dit geeen, ik benadruk geen, corruptie.

 • WGeverink

  Europa zou de Russen nog een poepie kunnen laten ruiken door hun gas en olie te weigeren. Volgens Poetin hebben ze in dat geval meer dan genoeg Bos beschikbaar om heel het bibberende en klappertandende west Europa van brandhout te voorzien.

 • Jaap39

  Het naïeve West Europa...

 • Bennie Stevelink

  @agro1, @Jaap39, hoeveel waarden offer je op voor geld? In de Baltische staten en Polen, die inmiddels lid zijn van de NAVO, waagt Poetin het niet. Blijkbaar helpt een vuist beter dan het likken van Poetins hielen, zoals jullie willen.

Of registreer je om te kunnen reageren.