Home

Nieuws

Nederlanders eten minder vlees

Nederlanders aten in 2015 gemiddeld 75,4 kilo vlees en dat is 1 kilo minder dan een jaar eerder. Het is voor het 5e jaar op rij dat de vleesconsumptie daalt.

Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research (voorheen LEI) in opdracht van Wakker Dier. Het gewicht is inclusief de botten. Nederlanders aten volgens het onderzoek minder varkens- en rundvlees maar evenveel kippen- en kalfsvlees. Nederlanders aten in 2015 vooral varkensvlees (36,6 kilo) en kippenvlees (22,2 kilo).

'Afname vleesconsumptie moet sneller'

De actiegroep is blij dat de consumptie daalt, maar de afname moet wat hen betreft sneller. “We eten nog altijd 45% meer dan het Voedingscentrum aanraadt. Dat gaat ten koste van miljoenen dieren die een ellendig leven leiden in de vee-industrie”, stelt Wakker Dier.

De organisatie wijst ook op de bijdrage van de veehouderij aan de opwarming van de aarde. Wageningen Economic Research stelt vast dat consumenten om ethische redenen minder vlees eten, maar ook omdat ze geld steeds vaker liever uitgeven aan minder maar beter vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.