Home

Nieuws 4 reacties

Kamer wil meer inzicht in besteding landbouwsteun

De Tweede kamer wil meer inzicht in de besteding van landbouwsubsidies.

Een motie met die strekking van D66 is dinsdag aangenomen met steun van onder andere PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, SP, Partij voor de Dieren en de PVV.

Beter imago

Indiener Fatma Koser Kaya wil dat het vertrouwen in de besteding van subsidies wordt vergroot. Dat kan volgens haar bijdragen aan een beter imago van de landbouw en een vermindering van de controlelasten door de staat en de boer.

De D66-motie vraagt van de regering na te gaan op welke manier binnen de bestaande informatiestromen meer inzicht kan worden gegeven in de besteding van de subsidies en de maatschappelijke bijdrage die dat oplevert.

D66 wil ook dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit overheidsinformatie beter beschikbaar maakt. Een motie met die strekking werd ook aangenomen.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  De landbouwsubsidies worden hier besteed bij Coop, Aldi en Ah. Misschien wil mevrouw Fatma straks een soort van gaarkeukensysteem voor boeren starten onder het motto red onze boeren van de Goelag, zodat we ze voor weinig geld hard kunnen laten werken#inenintriest#wereldwijd alle landbouwsubsidies eraf ga je daar maar druk voor maken Fatma en dan te beginnen buiten de EU. Leuk snoepreisje boeken en je zult zien dat Trump je recht in het gezicht uitlacht. Landbouwsubsidies zijn ultragoedkope verzekeringspremies voor volle winkelschappen maar dat begrijpt Fatma niet.

 • agratax(1)

  Als wereld wijd de landbouwsubsidies worden afgeschaft, dan graag ook alle transport subsidies afschaffen. Of het de voedselzekerheid ten goede komt, vraag ik me af. Zeker is wel dat het de prijszetting ten goede komt, omdat de prijzen op de wereld markt zullen stijgen.

 • John*

  zeker waar als, zonder subsidie zal 30 tot 40 van de grond braak blijven liggen en de burger 2 tot 3 keer zoveel gaan betalen voor zijn eten. Subsidies aan de landbouw zijn de verzekeringspremie voor een goed, voldoende en vooral goedkoop voedsel. Van mij mogen ze er wel af.

 • koestal

  Heel veel geld komt helemaal niet bij boeren terecht,wel bij het koninklijk huis ,Schiphol ,staatsbosbeheer en natuurmonumenten,enz..

Of registreer je om te kunnen reageren.