Home

Nieuws

‘God schiep dier eerder, dus behandel dier goed’

CDA-kamerlid Jaco Geurts wenste de Kamer in landbouwdebat Gods zegen toe en werd toen op de vingers getikt door PVV'er Graus; die maande het CDA met het scheppingsverhaal in de hand dieren fatsoenlijk te behandelen.

Kamerlid Jaco Geurts beëindigde zijn bijdrage aan de landbouwbegroting eind vorige week, zoals hij gewend is, met de zin: “Ik wens de Kamer, de regering en de ambtenaren bovenal Gods zegen toe.” Daarover werd hij geïnterrumpeerd door PVV’er Dion Graus, die zich als gelovige zeer aangesproken voelde.

'Of je nu gelooft in schepping of in evolutieleer, dieren waren er eerder'

Graus: “Ik hoop dat het CDA de schepselen van God die eerder geschapen zijn dan de mens, ook wat beter in de ere houdt in de toekomst. Want of je nu gelooft in het scheppingsverhaal of in de evolutieleer, de dieren waren er eerder dan de mensen en daar hebben we gewoon fatsoenlijk mee om te gaan. Ik hoop dat de heer Geurts die lijn doorzet.”

'Want of je nu gelooft in het scheppingsverhaal of in de evolutieleer, de dieren waren er eerder dan de mensen en daar hebben we gewoon fatsoenlijk mee om te gaan.'

Geurts reageerde dat het CDA dat altijd al doet.

Of registreer je om te kunnen reageren.