Home

Nieuws

ChristenUnie: pas regeling jonge boeren aan

De regeling voor jonge boeren sluit onvoldoende aan bij de praktijk, vindt Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie.

Zij heeft naar aanleiding van een evaluatie door jongeboerenkoepel NAJK vragen gesteld aan staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken). Van Dam moet in de ogen van ChristenUnie zorgen dat er meer en betere keuzemogelijkheden komen bij de investeringen waarvoor jonge boeren steun kunnen krijgen.

Minimale investering van €20.000 'belemmerend'

Belemmerend werkt volgens het Kamerlid bovendien de minimale investering van €20.000 per investering. "Dat bedrag moet omlaag, zodat ook kleinere bedrijven relatief kleinschalige investeringen kunnen doen. Bijvoorbeeld in weideboxen, koematrassen en machines", aldus Dik-Faber.

ChristenUnie wil dat ook jonge boeren voor relatief kleine investeringen, zoals koematrassen, in aanmerking kunnen komen voor de regeling Jonge Landbouwers.<br />Foto: Peter Roek
ChristenUnie wil dat ook jonge boeren voor relatief kleine investeringen, zoals koematrassen, in aanmerking kunnen komen voor de regeling Jonge Landbouwers.
Foto: Peter Roek

Of registreer je om te kunnen reageren.