Home

Nieuws

Brussel somberder over Nederlandse economie

De Nederlandse economie groeit zowel dit jaar als volgend jaar met 1,7%. Dat is althans de verwachting van de Europese Commissie, die woensdag 9 november haar najaarsramingen heeft gepubliceerd.

Brussel is daarmee pessimistischer dan in mei, toen voor 2017 nog een groei van 2% werd voorspeld. Dat meldt het ANP.

De lagere schatting komt niet als een grote verrassing, gezien het Brexit-referendum dat sinds de vorige raming de economische vooruitzichten flink onderuit heeft gehaald. Voor 2018 voorziet de Europese Commissie een groei van de Nederlandse economie met 1,8%.

Brussel ook somber over Britse economie

Over scheidend EU-lid Groot-Brittannië is Brussel flink somberder geworden. Daar wordt nu volgend jaar een groei van 1% voorzien, tegen 1,9% in de voorjaarsraming. Dit jaar groeit de Britse economie naar verwachting nog wel met 1,9%.

Of registreer je om te kunnen reageren.