Home

Nieuws

Brussel: lidstaten, doe meer aan dierenwelzijn

De Europese Commissie vindt dat lidstaten meer werk kunnen maken van de regels voor dierenwelzijn bij diertransporten.

Tijdens een discussie in de raad van landbouwministers drong een aantal landen, waaronder Nederland, aan op strengere naleving van de regels. Zweden, Oostenrijk, Denemarken, België, Duitsland en Nederland brachten het onderwerp aan de orde. Een aantal lidstaten bepleitte aanscherping van de regels, terwijl andere lidstaten juist een strengere en consequente aanpak van de bestaande regels onderstreepte.

De Europese Commissie zei dat het ook contacten onderhoudt met landen buiten de Europese Unie over de diertransporten.

Nieuw EU-platform voor dierenwelzijn in 2017

De Europese Commissie heeft de intentie om in de eerste helft van het volgend jaar een platform voor dierenwelzijn op te zetten, waarvan lidstaten en belanghebbenden deel uitmaken. Doel van het platform is de dierenwelzijnsstandaarden te promoten en een betere naleving van dierenwelzijnsregels na te streven.

Of registreer je om te kunnen reageren.