Home

Nieuws 1 reactie

Ahold Delhaize sluit deal met leveranciers

Ahold Delhaize heeft met het grootste deel van de leveranciers overeenstemming bereikt over prijzen.

Met een beperkte groep leveranciers onderhandelt AholdDelhaize nog; dat zegt topman Dick Boer tegen het Belgische De Tijd.

De onderneming ontstond eerder dit jaar door de fusie van Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, en het Belgische Delhaize.

Monsterfusie heeft vooral risico voor Belgische leveranciers

De monsterfusie moet jaarlijks €500 miljoen aan besparingen opleveren. Een aantal leveranciers zal verdwijnen, terwijl anderen grotere contracten krijgen. Volgens Ahold Delhaize passen daar kortingen bij. Europese leveranciers leveren dit jaar circa €30 miljoen in. De prijzen in Nederland en België worden geharmoniseerd. Vooral voor Belgische leveranciers kan dat een risico vormen, want Delhaize betaalt volgens Boerenbond traditioneel beter dan de Nederlanders. In de VS gaat Ahold Delhaize nu pas de gesprekken aan met leveranciers.

De prijzen in Nederland en België worden geharmoniseerd. Vooral voor Belgische leveranciers kan dat een risico vormen, want Delhaize betaalt volgens Boerenbond traditioneel beter dan de Nederlanders.

Eén reactie

  • Willemshoeve

    Is te hopen dat de belgen zich beter verzetten tegen beleid Ahold Delhaize dan wij hier in Nederland doen. Stelletje zakkenvullers. Altijd maar over de rug van de boer.

Of registreer je om te kunnen reageren.